Nutopia

Här är extramaterialet till Ridge Racer Vita


Nutopia skrev nyligen om billiga Ridge Racer till PS Vita och anledningen till det låga utgångspriset. Spelet var bantat som få och kommer endast med tre bilar och fem banor, mer innehåll skulle dyka upp som DLC allt eftersom. Här är vad som väntas, och några initiala, och aningen uppseendeväckande, prissättningar.
Japanska speltidningen Famitsu listar i senaste numret en rad extramaterial till spelet. Först ut är ett musikpaket med klassiska låtar från tidigare spel i serien. Det första i raden släpps den 22 december och är gratis. Fler paket väntas veckovis fram till februari.
Men sedan börjar inbetalningarna för den som vill ha mer. Den 23 februari kommer åtminstone en ny bil till priset av ¥250, eller motsvarande 24 kronor enligt Forex i skrivande stund. Utöver bilen kommer även en ny bana som kostar ¥400, vilket blir nästan 40 svenska kronor. En något tveksam prissättning, om jag får säga det själv.
Efter detta följer det ytterligare tre bilar och två banor i mars månad medan april och maj ser ut att få dela på fyra bilar och tre banor. Pris på dessa är ännu okänt.
För japaner kommer även ett erbjudande om att köpa DLC i paket till reducerat pris under en tidsbegränsad period, men vad eller om något liknande kommer gälla för Europa och Sverige vet vi inte.
jag blir inte förvånad om den här strategin kommer sparka Namco Bandai i arslet framöver.
Via Andriasang.