Därför är Ridge Racer Vita billigare än andra spel

Share This Post


Snart släpps PS Vita i Japan (Nutopia täcker givetvis lanseringen och synar konsolen) och som brukligt med varje nytt konsolsläpp kommer ett Ridge Racer-spel från Namco Bandai. Men denna gång är det något speciellt, för med Ridge Racer till PS Vita betalar man mindre än vanligt. Varför då?
Utgångspriset i butik är satt till knappt 4 000 yen, något som innebär att spelet är cirka 1 000 yen billigare än majoriteten av de övriga titlarna (plus/minus mindre summor). Anledningen till detta är att Ridge Racer, som verkar heta bara det, endast innehåller tre banor och fem bilar. Namco Bandai planerar nämligen att släppa mer innehåll som DLC via PlayStation Network, vilket gör att de kan dryga ut kassan ytterligare den vägen istället.
Namco Bandai säger själva att valet med ett lågt pris och lite innehåll var medvetet eftersom de vill att så många som möjligt ska köpa spelet och få igång onlineläget. En tanke man kan förstå, men samtidigt går det inte att bortse från att man kan få liknande spel med bra mycket mer innehåll för en fjärdedel av priset på App Store, och de allra bästa racingspelen till iOS är inte alls fy skam.
Men oavsett hur mycket eller lite innehåll Ridge Racer än får så ställer jag mig ändå en helt annan fråga. Är folk verkligen fortfarande intresserade av serien?

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...