Gamerscore 75K: Almost possible

Share This Post

Efter den första krönikan hade jag en någon dyster syn inför möjligheten att nå målet på 75K innan årets slut, men målet verkar inte längre ouppnåeligt. 68 370 gamerscore har ökat till 72 415, vilket innebär att jag nästintill lyckats knipa nästan 4 000 gamerscore under en månads tid. Har jag spelat massor? Egentligen inte. Har jag spelat medvetet för att få poäng? Nej, inte det heller. Istället har jag bara spelat för att det varit roligt. Ibland händer det, som reklamen säger
Allt började dock med research. Många av de vanligare achievementspelen har jag tidigare krönikor bockat av, så jag började söka efter andra sorters tips. Några bra sådana fick jag från Johan Hallstans och Victor Leijonhufvuds achievementkamp som pågick i podcasten Spelradion (vilket recenserades här för inte allt för länge sen). Tyvärr visade sig många av de spelen svåråtkomliga idag – i alla fall i de fysiska butikerna som finns i mitt Örebro. Jag lät mig dock inte nedslås av det. Då jag ändå var och grävde i rea-lådorna och begagnathyllorna var det dags för nästa del i planen: slänga stoltheten ut genom fönstret. Med andra ord, jag bestämde mig för att fråga personalen om tips.

Resultatet visade sig oerhört varierat. På Gamestop verkade personalen överhuvudtaget inte bekant med begreppet alls. Istället fick jag en lång harang av säljsnack enligt modell 1A. Förskräckt av resultatet där vågade jag knappt ställa samma fråga då jag besökte Game tjugo minuter senare, men där fick jag napp. En trevlig man dedikerade sin tid att gå igenom samtliga spel som föll inom ramarna för begagnade spel, rea- och kampanjpriser. För det var inom de områdena min ekonomi bestämt att jag fick röra mig. Servicen var total och jag kunde gå iväg med en bunt billiga spel som lämpade sig väl för achievementjakt.
Trots det har jag bara plockat några från ett av spelen (Surf’s Up) och alla från ett annat (Open Season – eller Boog & Elliott som det kallas här i Sverige). Istället har jag fastnat för tidskrävande spel som slukar mig. Först var det L.A. Noire, sen Assassin’s Creed: Revelations och nu håller jag på med Batman: Arkham City. Precis som de speltipsen jag fick på Game är det här enkla achievements att plocka, men å andra sidan är det här poäng som tar tid att samla. De är tidskrävande.

Och det är där som jag fastnat för tillfället. Vandrande runt på gatorna i Arkham City som Cat Woman eller svingandes mellan höghusen som Batman. Vi får se om jag lyckas slita mig från dem innan månaden är slut, för annars är det troligt att jag kommer bomma min deadline. Men lyckas jag återvända till den där högen av spel jag införskaffade ter sig det omöjliga uppdraget inte längre omöjligt. Snarare tvärtom, rätt troligt.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...