Gamerscore 75K: Mission Impossible

Share This Post


Förra året skrev jag artikelserien Gamerscore 50K där jag krönikerade min resa djupt in i achievement-träsket. Målet var då att gå från en gamerscore på 30 000 till, som artikelseriens namn antydde, 50 000. Efter att jag nådde målet, långt innan utsatt tid, hade en del av suget på att jaga dem försvunnit. Sedan sedan dess har jag inte brytt mig så mycket, även om jag förstås plockat dem om möjligt. Emellertid har lusten att jaga återkommit gradvis och därför är det dags för en ny krönika!
För att krydda den lite extra tänkte jag ge mig en rejäl utmaning: 75K innan årets slut. Med en gamerscore på 68 370 innebär det att jag behöver skrapa ihop nästan 7 000 gamerscore innan nyårsdagen. Anledningen till att jag säger det är en utmaning är för att:

 • Jag spelar generellt mindre nu än vad jag gjorde tidigare.
 • Det innebär ett snitt på 3 500 gamerscore i månaden, vilket jag inte var i närheten av tidigare.
 • Jag har redan spelat många av de enkla spelen där man får poäng.

På lite mer än en och en halv månads tid krävs det med andra ord att jag klarar av sju spel – om jag tar varenda achievement. Det är inte särskilt trovärdigt att jag tar alla achievements i spelen, utan snittar jag på 500/spel är jag nöjd. Det innebär att det krävs att jag klarar av åtminstone 14 spel innan årets slut. Med en fullspäckat deadline sedan tidigare och spel som jag gärna grottar ned mig i som Assassin’s Creed: Reveleations och Batman: Arkham Asylum, så är det med andra ord en stor utmaning att få tiden att gå ihop.
Hur kommer det att gå? En första fingervisning sker i början av december och följs sedan upp med en avrundning i början av januari där jag redovisar experimentets avslut. Kom gärna med tips på spel som en achievementhora som mig bör ta mig an i jakten. Jag har visserligen spelat en hel del redan, men tips nere i kommentarerna är aldrig fel. För att underlätta tipsandet lite kan jag redovisa vilka spel jag tog achievements i då jag skrev förra artikelserien:

 • Alan Wake
 • Alien Breed Episode 1
 • Aliens vs. Predator
 • Army of Two
 • Assassin’s Creed II
 • Avatar: The Burning Earth
 • Band Hero
 • Batman: Arkham Asylum
 • Bioshock
 • Bioshock 2
 • Blood Bowl
 • Blur
 • Borderlands
 • Dead Rising 2: Case Zero
 • Dragon Age: Origins
 • F1 2010
 • Final Fantasy XIII
 • Game Room
 • Gears of War
 • Gears of War 2
 • Guitar Hero III
 • Guitar Hero 5
 • Halo 3: ODST
 • Halo: Reach
 • Hannah Montana: The Movie
 • Iron Man 2
 • Just Cause
 • King Kong
 • Lara Croft and the Guardian of Light
 • Left 4 Dead
 • Lego Rock Band
 • Lips
 • Mass Effect 2
 • Naughty Bear
 • Pro Evolution Soccer 6
 • Red Dead Redemption
 • Resident Evil
 • Rock Band 2
 • Shadowrun
 • The Club
 • The Saboteur
 • TMNT
 • Tomb Raider: Legend
 • Turtles in Time
 • Two Worlds
 • Up
 • Vancouver 2010
 • You’re in the Movies

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...