Nutopia

Gamerscore 75K: Mission Impossible


Förra året skrev jag artikelserien Gamerscore 50K där jag krönikerade min resa djupt in i achievement-träsket. Målet var då att gå från en gamerscore på 30 000 till, som artikelseriens namn antydde, 50 000. Efter att jag nådde målet, långt innan utsatt tid, hade en del av suget på att jaga dem försvunnit. Sedan sedan dess har jag inte brytt mig så mycket, även om jag förstås plockat dem om möjligt. Emellertid har lusten att jaga återkommit gradvis och därför är det dags för en ny krönika!
För att krydda den lite extra tänkte jag ge mig en rejäl utmaning: 75K innan årets slut. Med en gamerscore på 68 370 innebär det att jag behöver skrapa ihop nästan 7 000 gamerscore innan nyårsdagen. Anledningen till att jag säger det är en utmaning är för att:

 • Jag spelar generellt mindre nu än vad jag gjorde tidigare.
 • Det innebär ett snitt på 3 500 gamerscore i månaden, vilket jag inte var i närheten av tidigare.
 • Jag har redan spelat många av de enkla spelen där man får poäng.

På lite mer än en och en halv månads tid krävs det med andra ord att jag klarar av sju spel – om jag tar varenda achievement. Det är inte särskilt trovärdigt att jag tar alla achievements i spelen, utan snittar jag på 500/spel är jag nöjd. Det innebär att det krävs att jag klarar av åtminstone 14 spel innan årets slut. Med en fullspäckat deadline sedan tidigare och spel som jag gärna grottar ned mig i som Assassin’s Creed: Reveleations och Batman: Arkham Asylum, så är det med andra ord en stor utmaning att få tiden att gå ihop.
Hur kommer det att gå? En första fingervisning sker i början av december och följs sedan upp med en avrundning i början av januari där jag redovisar experimentets avslut. Kom gärna med tips på spel som en achievementhora som mig bör ta mig an i jakten. Jag har visserligen spelat en hel del redan, men tips nere i kommentarerna är aldrig fel. För att underlätta tipsandet lite kan jag redovisa vilka spel jag tog achievements i då jag skrev förra artikelserien:

 • Alan Wake
 • Alien Breed Episode 1
 • Aliens vs. Predator
 • Army of Two
 • Assassin’s Creed II
 • Avatar: The Burning Earth
 • Band Hero
 • Batman: Arkham Asylum
 • Bioshock
 • Bioshock 2
 • Blood Bowl
 • Blur
 • Borderlands
 • Dead Rising 2: Case Zero
 • Dragon Age: Origins
 • F1 2010
 • Final Fantasy XIII
 • Game Room
 • Gears of War
 • Gears of War 2
 • Guitar Hero III
 • Guitar Hero 5
 • Halo 3: ODST
 • Halo: Reach
 • Hannah Montana: The Movie
 • Iron Man 2
 • Just Cause
 • King Kong
 • Lara Croft and the Guardian of Light
 • Left 4 Dead
 • Lego Rock Band
 • Lips
 • Mass Effect 2
 • Naughty Bear
 • Pro Evolution Soccer 6
 • Red Dead Redemption
 • Resident Evil
 • Rock Band 2
 • Shadowrun
 • The Club
 • The Saboteur
 • TMNT
 • Tomb Raider: Legend
 • Turtles in Time
 • Two Worlds
 • Up
 • Vancouver 2010
 • You’re in the Movies

Kommentarer

3 svar till “Gamerscore 75K: Mission Impossible”

 1. Anonym skriver:

  I Gears 3 kan du nog plocka några till som inte kräver flera månaders spelande, och snart är det dags för ytterligare 250G. Plus att du då skulle jobba lite mot Seriously 3.0 ifall du vill plocka den i framtiden 😉
  Annars vet jag inte riktigt vad jag kan rekommendera, förutom att köra alla LEGO-spel du inte redan plockat achievements i.
  Själv ligger jag just nu på 74.648 och tänkte ta mig upp till 80.000 innan årets slut. Har dock ingen plan på hur, så vi får se hur det går.

  • Robert Jonsson skriver:

   Alltid trevligt med en anledning till att plocka fram Gears igen, så det får det nog bli då jag harvat klart AC: Revelations. Dumt av mig att ge mig på ett tidskrävande spel nu bara, men det är vanebildande. Får lida för det sen. 😛 (Men att klara av Seriously 3.0 känns nog inte realistiskt då jag inte tagit någon av de två tidigare i serien… 😉 )
   Hmm… Ett Lego-spel står här i hyllan som är knappt spelat, så får kanske plocka fram det sen då. Tack för tipset!
   PS. För övrigt lider jag för din skull, med en ojämn åtta på slutet. Sådana achievements är hemska. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.