Gamerscore 50K: Fortfarande en missbrukare!

Share This Post


När jag skriver den här krönikan om mitt achievement-missbruk är jag övertygad om en sak: att jag har haft en ren månad. Mitt missbruk har ersatts av en hälsosam dos av socialt spelumgänge och spel av expansioner till gamla spel. Jag tror ingen skulle tycka det var konstigt, något som fick mig att känna mig lite smutsig inombords. Har jag gått och blivit normal? När jag räknar samman månadens gamerscore inser jag lättat att jag fortfarande är onormal. Låt oss tacka Eragon för ett steg närmare 50 000.
Jag tänkte i ärlighetens namn inte ens på Eragon då jag började skriva den här krönikan. Det är faktiskt inte så dåligt: det är ett underhållande knapptryckarspel, som i sina värsta stunder blir repetitivt men som däremot är skönt actionbetonat i sina bästa. Det väcker nostalgin hos mig, för det var så spelen var när jag var liten: bara trycka, inte tänka. Det är inte spelet du spelar om du vill uppleva någonting spännande, men det ger å andra sidan en rätt lugn och avslappnande känsla om du vill koppla av.

Den största och absolut värsta synden jag begått under månaden är dock att spela expansionen Mad Moxxi’s Underdome Riot till Borderlands. Maken till meningslös expansion får man leta efter: besegra vågor av fiender och överlev till slutet. Gears of War-spelen har gjort det på ett kul sätt, men i Borderlands blir det mest meningslöst. Du får inte några erfarenhetspoäng och du kan inte spara din framgång för varje bana. På de större banorna innebär det att du måste klara av 100 vågor av fiender på en gång, vilket tar en hel eftermiddag där du inte ens kan trycka på paus. Toa-, mat- och rökpauser är inte att tänka på, vilket kan ställa till det för flera grupper.

Jag hatar när man släpper meningslösa expansionser till ett spel. Man har full gamerscore i ett spel och sedan kommer en ogenomtänkt expansion som spolierar alla chanser att få 100% i spelet. Först Resident Evil 5, nu Borderlands. Nåja, som den achievementhora jag är ska jag i alla fall nöta mig genom de två sista banorna i Underdome. Men det får bli när jag återhämtat mig från förra kartans tortyr. Nästa månad är det tänkt att jag ska begå den ultimata synden och för evigt besudla min spelhistorik. Jag tror att ni vet vad jag talar om. Om inte, missa inte nästa månads krönika!

Månadens spel

  • Eragon (1000 poäng)
  • Left 4 Dead (430 poäng)
  • Trivial Pursuit (270 poäng)
  • Borderlands (155 poäng)
  • Game Room (150 poäng)
  • Wet (135 poäng)
  • MotoGP 09/10 (90 poäng)
  • Gears of War 2 (50 poäng)
  • Resident Evil 5 (30 poäng)

Gamerscore den 31:a mars: 38 325 poäng

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...