Giana Sisters – Mario byter sparkbyxor mot klänning och tights

Share This Post


Alla minns Giana Sisters, eller? För er som skyller på åldern, vare sig ni är för unga eller så pass gamla att minnet sviktar, kan jag tala om att det är den ökända Super Mario Bros-klonen som för riktigt många år sedan såg dagens ljus på hemdatorn (den kallades ju så) Commodore 64. Spelet drogs nästan omgående in och försvann från hyllorna strax efter release med förklaringen att det var alltför likt Nintendos dåvarande storsäljare, ovan nämnda Super Mario Bros. Och likt var det. Förbannat likt.
Giana Sisters är ett rättframt, enkelt och i det stora hela väldigt grundläggande plattformsspel. Det har givetvis fått sig en grafisk uppdatering från ursprungsvarianten, något som självklart var väntat med tanke på den standard spel till formatet (C64) höll. Men så mycket mer blir det inte. Banorna är oerhört simpla och spelas igenom på någon eller några minuter. Kontrollen är lika glasklar som uppgiften, att ta sig från A till B. Tryck på hoppa för att hoppa och skjut för att skjuta, men bara om du stött uppgraderingsbonusen ur en kub som hänger fritt i luften och sedan fångat den. Ingen svamp, men likväl en psykadelisk boll. Och just det, har du inte den kan du heller inte hoppa sönder teglet som kan gömma myn… diamanter.
Du får vad du betalar för här. Det är välgjort, men alldeles för enkelt. Charmigt, men enformigt. Jämförelsevis håller det dock högre klass än många andra plattformsspel till formatet, så suktar du efter något nytt i den stilen, kör hårt!
Betyg: 3 av 5

Rickard testade version 1.0.2 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...