Nutopia

Gameloft släpper nytt MMO


Stora onlinerollspel är fortfarande en relativt outforskad genre på App Store. Det finns några få, där ett av de mest kända är Pocket Legends, men nu har tiden kommit för något större och snyggare. Gameloft har precis släppt Order & Chaos Online vilket ska vara ett riktigt stort och seriöst onlinerollspel med tusentals föremål och färdigheter, fyra olika raser, ambitiös 3D-grafik och faktiskt även månadsbetalning likt de större spelen till PC och Mac.
Inte för att det sistnämda är något positivt i sig, men här handlar det om sju kronor per månad istället för ~130 kr som vi är vana med idag. Man kan även köpa ett halvårsabonnemang för 22 kronor, och det får väl ses som hyfsat billigt ändå.
Spelet har hittills fått väldigt fin kritik från spelare runt om i världen, och Mapple återkommer med intryck när vi själva hunnit sätta oss in i spelet om ett litet tag. Tilläggas bör dock, för den som undrar, att spelet i nuläget endast stöder onlinespel via wifi. Det går alltså inte att spela via 3G på resande fot. Tyvärr.

Kommentarer

2 svar till “Gameloft släpper nytt MMO”

  1. Martin Loquist skriver:

    Jag har spelet det ett gäng timmar nu och måste säga att jag gillar det starkt.
    Nu har jag visserligen inte spelat World of Warcraft speciellt mycket vilket gör att jag antagligen är lättare att imponera men jag måste säga att det här nästan är ett måste för folk som äger en iPad.

  2. Anders Olsson skriver:

    Har spelat WoW mycket i närmare fem år och även nu provat detta och det är verkligen ett bra spel tekniskt med tanke på att det är en iPad man sitter med. WiFi går att komma runt genom att hotspotta via iPhone, funkar fint. Innehållet är än så länge (lvl 9) helt ok, en aning svårt att lokalisera mig då jag är van vid Blizzards sätt att leda vidare när det gäller quests. De har plockat mycket från Blizzard, såklart, men även förenklat där det ibland kan kännas krångligt. Kontrollen växer och funkar bra för det mesta. Jag har däremot svårt för att hela tiden bli påmind om att jag kan lägga verkliga pengar på saker ingame. Strävandet känns inte lika kul när jag vet att någon annan kan hosta upp pengar för det som jag ”kämpat” för. Men kanske är det för tidigt än att säga hur mycket det påverkar. Ett tag till fortsätter jag iaf, för så pass bra är det verkligen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.