Fortsatt fritt fall för 3DS i Japan

Share This Post

När tar det egentligen stopp, kan man undra?! Nintendo 3DS har haft en kontinuerlig negativ trend ända sedan releasen i Japan, och ännu verkar inte botten vara nådd. Vecka efter vecka har konsolen sålt allt mindre, och nu när Sony lyckats fylla på PSP-förråden i butikerna igen så tappade Nintendo 3DS förstaplatsen omgående, och är faktiskt riktigt nära att förlora även andraplatsen till PlayStation 3. Siffrorna talar sitt tydliga språk. Förutom att PSP sålde mer än dubbelt så många enheter föregående vecka så kan ni här se hur mycket Nintendo 3DS sålt varje vecka sedan lanseringen, och det är absolut inga muntra siffror ifall man heter Satoru Iwata.

  • Vecka 1 – 374 764
  • Vecka 2 – 209 623
  • Vecka 3 – 96 463
  • Vecka 4 – 61 394
  • Vecka 5 – 50 710
  • Vecka 6 – 42 979
  • Vecka 7 – 32 910
  • Vecka 8 – 28 252
  • Vecka 9 – 23 038

Tappet är oroväckande stort, och definitivt inget som Nintendo hade räknat med. Både undertecknad och TDH har redan konstaterat, tillsammans med konsumenterna, att maskinen saknar spel. Det är glasklart. Men samtidigt går det inte att komma ifrån det faktum att Nintendo troligtvis har överskattat säljkraften i 3D, för just nu är det allt Nintendo 3DS egentligen kan skryta med.
När tar det stopp, när vänder det? Jag vet inte, och till skillnad från vad somliga andra tror kan jag garantera att exempelvis en remake av Ocarina of Time i 3D inte kommer att sälja särskilt många maskiner. Särskilt inte i Japan där serien bara är så där lagom populär.
Det krävs ett omtyckt Mario-spel, ett nytt Mario Kart. Men räcker det? Vi såg ju alla hur det gick för GameCube, Mario Kart: Double Dash till trots. Jag är inte ens säker på att en Monster Hunter-spinoff skulle hjälpa maskinen särskilt mycket i nuläget.
Nintendo har sannerligen en svår tid framöver. Det ska bli intressant att se hur de nästlar sig ur det här.

Related Posts

Seterra för Windows

Seterra för Windows är en kraftfull och engagerande programvara...

Chicago regler

Chicago är ett kortspel för två till sex spelare...

Skärmdumpar i Windows 11

Ibland uppkommer situationer då du vill ta en skärmdump....

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...