Fortsatt fritt fall för 3DS i Japan

Share This Post

När tar det egentligen stopp, kan man undra?! Nintendo 3DS har haft en kontinuerlig negativ trend ända sedan releasen i Japan, och ännu verkar inte botten vara nådd. Vecka efter vecka har konsolen sålt allt mindre, och nu när Sony lyckats fylla på PSP-förråden i butikerna igen så tappade Nintendo 3DS förstaplatsen omgående, och är faktiskt riktigt nära att förlora även andraplatsen till PlayStation 3. Siffrorna talar sitt tydliga språk. Förutom att PSP sålde mer än dubbelt så många enheter föregående vecka så kan ni här se hur mycket Nintendo 3DS sålt varje vecka sedan lanseringen, och det är absolut inga muntra siffror ifall man heter Satoru Iwata.

  • Vecka 1 – 374 764
  • Vecka 2 – 209 623
  • Vecka 3 – 96 463
  • Vecka 4 – 61 394
  • Vecka 5 – 50 710
  • Vecka 6 – 42 979
  • Vecka 7 – 32 910
  • Vecka 8 – 28 252
  • Vecka 9 – 23 038

Tappet är oroväckande stort, och definitivt inget som Nintendo hade räknat med. Både undertecknad och TDH har redan konstaterat, tillsammans med konsumenterna, att maskinen saknar spel. Det är glasklart. Men samtidigt går det inte att komma ifrån det faktum att Nintendo troligtvis har överskattat säljkraften i 3D, för just nu är det allt Nintendo 3DS egentligen kan skryta med.
När tar det stopp, när vänder det? Jag vet inte, och till skillnad från vad somliga andra tror kan jag garantera att exempelvis en remake av Ocarina of Time i 3D inte kommer att sälja särskilt många maskiner. Särskilt inte i Japan där serien bara är så där lagom populär.
Det krävs ett omtyckt Mario-spel, ett nytt Mario Kart. Men räcker det? Vi såg ju alla hur det gick för GameCube, Mario Kart: Double Dash till trots. Jag är inte ens säker på att en Monster Hunter-spinoff skulle hjälpa maskinen särskilt mycket i nuläget.
Nintendo har sannerligen en svår tid framöver. Det ska bli intressant att se hur de nästlar sig ur det här.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...