Nutopia

From Software lovar mer mörk fantasy


Demon’s Souls och den inte fullt så regelrätta uppföljaren Dark Souls har rönt fina framgångar och verkligen hittat sin publik med över två miljoner sålda exemplar, totalt. Det är fantasy, mörk sådan, och stundtals överjävligt svårt. Något som också blivit spelens signum. Och nu kan fansen gotta sig i nyheten om att From Software, studion bakom de båda titlarna, lovar mer.
I en intervju med Gametrailers säger studions Masanori Takeuchi och Eiichi Nakajima att Souls-serien kommer fortsätta.

Det är inte över än […] Man måste gå tillbaka till våra rötter, vilket är King’s Field. Vi har gjort många spel i den serien. Vi har alltid varit förtjusta i mörka fantasyspel med betoning på action. Det har varit vårt DNA och jag tror att vi kommer fortsätta på den linjen.

Takeuchi delade även sin syn på vad dagens smarta telefoner och surfplattor erbjuder för möjligheter.

Vi gillar att göra nya saker, och nya utmaningar hjälper oss att växa som utvecklare. Smarta telefoner och surfplattor är en intressant utmaning för oss. Om vi ger oss i kast med det, så kommer det inte att bli något av det urvattnade du ser på marknaden idag. Vi gillar att göra spel för kärnspelarna, så om vi går in där kommer det att bli en ”kärnupplevelse” på surfplattorna, någonting som spelarna kommer älska.

Så dags att börja längta efter något som troligen inte ens ligger på planeringsstadiet? Det låter som det, för en variant av Dark Souls på iPad hade sannerligen inte varit fel.