Nutopia

Arkiv för
Dark Souls

27 oktober

Vargen Sif från Dark Souls blir staty

SifVargen Sif, kanske mer känd som Great Grey Wolf Sif, från Dark Souls har förärats med en egen staty. Det är en vansinnigt massiv och detaljerad sak som når ungefärliga 64 centimeter i höjd. Dock är statyn inte riktigt redo för leverans än, då datum är löst satt till andra kvartalet 2017. Men den kan förhandsbokas redan nu hos First 4 Figures, till det nätta priset av $550 (cirka 5 200 kr i skrivande stund). Undertecknad är mer än sugen och börja lägga undan stålar per omgående.

Det går även att få sig en bra uppfattning om statyns riktiga storlek i den här videon där den pratas om och visas upp under lite mer ordnade förhållanden.

13 april

Här är Dark Souls till PC


Först var det exklusivt för PlayStation 3 och Xbox 360, nu kommer det även till PC. Prepare to Die Edition kallas Dark Souls till våra burkar, och förutom en given högre upplösning och en säkert mer stabil bilduppdateringsfrekvens skjuter Namco Bandai till nya bossar, områden, fiender, NPC:s, vapen och rustningar. Man inkluderar även ett matchmaking-system för onlinespelande både med och mot andra. Fett värre, säger vi på Nutopia och tycker att 24 augusti, då utgåvan släpps, borde vara redan i morgon.

9 mars

From Software lovar mer mörk fantasy


Demon’s Souls och den inte fullt så regelrätta uppföljaren Dark Souls har rönt fina framgångar och verkligen hittat sin publik med över två miljoner sålda exemplar, totalt. Det är fantasy, mörk sådan, och stundtals överjävligt svårt. Något som också blivit spelens signum. Och nu kan fansen gotta sig i nyheten om att From Software, studion bakom de båda titlarna, lovar mer.
I en intervju med Gametrailers säger studions Masanori Takeuchi och Eiichi Nakajima att Souls-serien kommer fortsätta. Läs vidare →

20 oktober

Dark Souls på 86 minuter

Pissvåra Demon’s Souls till PlayStation 3 fick en uppföljare i ännu svårare Dark Souls, dock även till Xbox 360 denna gång. Det ska vara mer eller mindre överjävligt svårt och man dör ofta. Man har även satt raden ”Prepare to die” på omslaget, det säger väl en del. Detta hindrar dock inte någon galen människa med lite för mycket (eller kanske snarare för lite) tid att ta sig igenom hela spelet på bara lite drygt 86 minuter. Men vad vore en sådan bedrift utan videobevis? Tada, enter Youtube. Hela genomspelningen uppdelad i sju klipp på ca 12-13 minuter vardera.

Resterande delar följer nedan. Läs vidare →