After Burner Climax – som flygspel ska vara

Share This Post


Det var väldigt länge sedan jag hade äran att få lite kvalitetstid med ett After Burner-spel, men jag har sedan första stund alltid älskat konceptet, och med Climax blir det snyggare, snabbare och galnare än någonsin. Och det slösar ingen tid.
Jag väljer plan. Klassika F-14, F-18 och F-15 står till förfogande med lite olika färger som enda valmöjlighet. Jag får sedan välja mellan den moderna eller från After Burner II återanvända musiken innan det brakar lös fullständigt.
Det vrålas och kommenderas i radiosystemet, men inget går fram. Inte bara för att det knappt hörs ett ord av vad som sägs, utan också för att man har fullt upp med att gira i alla riktningar samtidigt för att undvika de konstanta missilsvärmarna som fiendeplanen levererar i ena omgången efter den andra. Automatkanon och egna missiler är vad man svarar med, och med jämna mellanrum får man även tillgång till en specialattack som kan skjuta ned flera plan samtidigt.

Efterhand man spelar låser man upp fler och fler hjälpsamma alternativ som förenklar spelandet. Man har som exempel endast tre försök på sig att klara hela spelet från start, något man kan och behöver öka på för över huvud taget nå eftertexterna, för nedskjuten, det blir man i parti och minut.
Det är en lika kort som intensiv som färgsprakande upplevelse. Från start till mål handlar det inte om mer än kanske 10-15 minuter, men oj vilka minuter. För första gången känns det verkligen som att jag spelar ett arkadspel hemma, på riktigt. Och jag tackar After Burner Climax för det. Tack!
Betyg: 4 av 5

Spelet köps via PlayStation Network och Xbox Live Arcade för motsvarande 90 kronor.

Related Posts

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...

Lär dig hur du spelar in Spotify gratis

Är du är en flitig användare av Spotify och...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Amazon Prime

Amazon Prime Video är en av de mest populära...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Netflix

Netflix erbjuder massor av nya filmer, serier och dokumentärer...