2010 blir emuleringens år på AppStore

Share This Post


Vi nås av nyheten att Sega ska släppa en Mega Drive-emulator till iPhone och iPod touch, och kort därefter landar det bilder på Final Fantasy I och II från Square Enix, också på väg till Apples format. Sedan tidigare har åtskilliga spel från förr hittat till AppStore, vissa närmast i originalutförande (men oftast med sämre kontroll dessvärre), och andra remastrade, som utmärkta Beneath a Steel Sky vilket vi recenserar inom kort.
2010 kommer AppStore bestå av lika delar nya spel som emulerade gamla godingar, sida vid sida med nedbantade versioner av fullgoda titlar. Se på Grand Theft Auto: Chinatown Wars till exempel.
Just emulatorerna kommer bli stora på AppStore. Inte de inofficiella varianterna som letar sig in i jailbreakade iPhones och iPod touchar, utan de officiella, som den Sega ska göra. Det finns förvisso en vits med att släppa spelen var för sig, som man gjort hittills, men vänd på det: med stöd för köp av tillägg inifrån emulator-appen kan du ha en alldeles egen liten virtuell konsol i din iPhone.
Det är Wiis Virtual Console, men i fickan.
Ja, Sony och Nintendo – nu är det dags att börja bli oroliga. Inte för att hemkonsolerna är hotade av Apples bärbara tingestar, utan för att era bärbara enheter fortfarande är steget efter inom digital distribution. Ni försöker, med DSiWare till DSi-modellerna, och PlayStation Network till PSP, men samtidigt vill ni sälja spel för 399 kr.
Grand Theft Auto: Chinatown Wars kostar 75 kr.
Spelbranschen är i förändring, och det börjar med de lite mer lättviktiga bärbara spelen. 2010 blir ett spännande spelår.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...