Arkiv för spelbranschen

Nej, Rovios Peter Vesterbacka är inte spelbranschens framtid

Thord D. Hedengren

Det finns en intressant artikel om fenomenet Angry Birds på Sydsvenskans webbplats. Klart läsvärd, så börja där du.
Läst färdigt? Så bra, välkommen tillbaka.
Rovios Peter Vesterbacka har mycket att säga om Angry Birds, spelbranschen och framtiden i artikeln. Det är, som synes, väldigt mycket sticka ut hakan över hans uttalanden – synnerligen kaxigt från ett företag som trots allt lever på ett storsäljande koncept. Hur länge håller det egentligen? (mer…)

Chockerande! Microsoft anställer för framtida konsoler!

Thord D. Hedengren

Fakta:

  • Microsoft kommer göra en spelkonsol efter Xbox 360.
  • Det behövs experter för att göra spelkonsoler.
  • Ibland måste man anställa folk.

Så hur kan jobbposter som den här faktiskt bli nyheter i spelmedia? Klart som korvspad att Microsoft jobbar på nästa Xbox, precis som Sony gör med nästa PlayStation och Nintendo med sin uppföljare till Wii.
Nog sagt. Vi återkommer när det finns något med lite mer substans. Eller om vi får nya chanser att vara snutiga, så klart.

2010 blir emuleringens år på AppStore

Thord D. Hedengren


Vi nås av nyheten att Sega ska släppa en Mega Drive-emulator till iPhone och iPod touch, och kort därefter landar det bilder på Final Fantasy I och II från Square Enix, också på väg till Apples format. Sedan tidigare har åtskilliga spel från förr hittat till AppStore, vissa närmast i originalutförande (men oftast med sämre kontroll dessvärre), och andra remastrade, som utmärkta Beneath a Steel Sky vilket vi recenserar inom kort.
2010 kommer AppStore bestå av lika delar nya spel som emulerade gamla godingar, sida vid sida med nedbantade versioner av fullgoda titlar. Se på Grand Theft Auto: Chinatown Wars till exempel. (mer…)

Activision, YouTube och varför spelbranschen är rutten ibland

Thord D. Hedengren


I fredags skulle vi ha publicerat en trailer på Transformers: War for Cybertron, som nått oss från utgivarna Activision. Som bekant kör vi våra trailers på YouTube, ett beslut vi tagit inte av kostnadsskäl som man kanske skulle kunna tro, utan för att YouTube-trailers fungerar på iPhone, till skillnad från alla de flashbaserade videospelare som finns.
Som synes blev det ingen trailer, blott lite bilder. Activision behagade nämligen stoppa videoklippet. (mer…)