Nutopia

Arkiv för
Mega Drive

2 april

Chipmusik i fickan

Med iOS-appen NoiseES (kostar 15 kr) – eller Noise Entertainment System – kan du återuppleva spelmusiken från 80- och 90-talet. Appen stöder musikformat både från NES, Super NES, Game Boy och Mega Drive.
Läs vidare →

4 januari

Retrode 2 för romhatare


Emulatorer har bringat stor lycka till många genom åren. På något smutsig väg, för de flesta, kan man uppleva alla de klassiska guldkornen från förr utan att äga de faktiska spelen. Men har man inte kunskapen eller viljan att ladda ned spelen som rom-filer till emulatorerna kan Retrode 2 vara lösningen.
Genom den något bisarra klumpen, som ansluts via USB till datorn, kan man koppla in och spela originalspel till såväl Super Nintendo som Mega Drive. Och bäst av allt är att det även finns portar för de ursprungliga kontrollerna också. Observera dock att spelen fortfarande körs genom en emulator på datorn som således är ett måste, men dessa är av mindre problem att hitta och ladda ned.
Retrode 2 släpps 23 januari och kan köpas här. På egen risk, så klart!

21 januari

2010 blir emuleringens år på AppStore


Vi nås av nyheten att Sega ska släppa en Mega Drive-emulator till iPhone och iPod touch, och kort därefter landar det bilder på Final Fantasy I och II från Square Enix, också på väg till Apples format. Sedan tidigare har åtskilliga spel från förr hittat till AppStore, vissa närmast i originalutförande (men oftast med sämre kontroll dessvärre), och andra remastrade, som utmärkta Beneath a Steel Sky vilket vi recenserar inom kort.
2010 kommer AppStore bestå av lika delar nya spel som emulerade gamla godingar, sida vid sida med nedbantade versioner av fullgoda titlar. Se på Grand Theft Auto: Chinatown Wars till exempel. Läs vidare →