4

Zelda fyller 25 – imorgon är det Zelda-söndag


I år fyller spelserien The Legend of Zelda 25 år, något som Nintendo lyfte fram på sin E3-presskonferens. Med all rätta, Zelda-serien är älskad och det ter sig som ett bra Zelda-år.
Vi tänkte fira det här på Spelbloggen genom att införa Zelda-söndag från och med imorgon. Varje söndag kommer vi beta av ett The Legend of Zelda-spel, i kronologisk ordning. Det innebär att ni har matig läsning framför er i hela 14 söndagar (ja, Oracle of-spelen blir en post, inte två) framöver – och sedan lite mer än det förstås. Tillsammans med tävlingar och sidospår så kommer Zelda-söndag leda oss fram till lanseringen av Wii-spelet The Legend of Zelda: Skyward Sword i vinter.
Så följ med oss till Hyrule. Imorgon drar vi igång, med NES-klassikern The Legend of Zelda som startade allt. Mycket nöje.

Thord D. Hedengren

Spelveteran som tidigare startat såväl TVspel.nu som Kong och Spelbloggen. Numera författare, journalist, entreprenör, och VD på webbyrå - bland mycket annat!

Kommentarer

  1. Nej, vad bra! Min favoritserie!
    Hade själv ett maraton med spelen förra sommaren, så ska bli kul att följa det här!

  2. Så kul! Hur kändes det att återuppleva de gamla klassikerna?

  3. Thord: Helt underbart. Särskilt A Link to the past, då det är för mig, det bästa spelet någonsin. Det är ju en serie som man gärna går tillbaka till då och då.
    Om det är intressant, så går det att läsa om maratonet jag hade här:
    http://trazhedpixels.blogspot.com/2010/08/zeldathon-avslutning.html

  4. Mmm, det är en klassiker, verkligen. Trevlig post!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.