Puzzle Agent 2 – precis som väntat

Share This Post


Vad Puzzle Agent var och är för iPhone kan mycket väl jämföras med vad Professor Layton är för Nintendo DS, och det säger en del. Puzzle Agent 2 kan ha varit det mest efterlängtade spelet till iPhone någonsin, åtminstone i min bok. Och detta trots att ettan faktiskt levererade en rad brister ihop den härliga och rakt igenom geniala upplevelsen.
Agent Tethers har återigen styrt kosan mot Scoggins för att fortsätta nysta i alla de mystiska försvinnanden som drabbat staden på senare tid.
Eftersom historien om Nelson Tethers fortsätter på samma plats känns mycket igen. Vi träffar många gamla karaktärer, drar i samma utdragna trådar och springer på lite lättsamma referenser till tidigare pussel. Och jag gillar det.
Atmosfären, stämningen, dialogerna. Allt är lika sparsmakat som på topp. Ryckiga animationer, relativt ytliga diskussioner och en tecknad stil visar sig fungera alldeles utmärkt ihop. Men när vi i första Puzzle Agent såg allt detta som en trevlig bonus till alla pussel man var ute efter, så känns det i princip tvärtom i Puzzle Agent 2.
Jag spelar självklart för alla tankenötter, men allra mest för att komma vidare i handlingen. Och det främst av två skäl.
Pusslen är hittills inte särskilt nydanande. Det är mycket gammal skåpmat i olika kläder, men också för att vissa pussel fortfarande är helt obegripliga och snudd på löjliga.
Låt mig komma med några exempel. Det är lätt att fuska, men vad vinner man på det egentligen? Försöka lösa dessa utan hjälp, vilket är meningen även om man har tre mer eller mindre vägledande ledtrådar i spelet när det går trögt.

I en låda ligger en penny. I nästa låda ligger en dime. I den tredje lådan ligger en penny och en dime. Vilket mynt ligger i den fjärde lådan?

Eller varför inte den här…

Vilka TVÅ tal följer i den här sekvensen: 31-41-59-26-??

Uttrycket ”think outside the box” tas ibland till det så pass extrema att det blir irriterande långsökt. Det bidrar dessutom till att man aldrig heller kan vara helt säker på vad de efterfrågar eftersom hela vida världen finns utanför lådan.
Mindre skavanker som stavfel och liknande har jag dock överseende med.
Nu låter det kanske inte som någon helskön upplevelse med Puzzle Agent 2, men min allra minsta avsikt är att avskräcka. Det här är precis lika uppslukande som det första spelet var, men jag lägger som sagt större vikt på handling den här gången, och mindre på pussel.
Ett givet köp för er som gillar stilen och genren. Definitivt!
Fortfarande osäker? Missa då inte trailern.
Puzzle Agent 2 finns ute nu till både iPhone (App Store) och dator (Steam etc.).

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...