Nutopia

World of Warcraft blir gratis att spela, typ


Som så många andra onlinerollspel anammar nu även Blizzard en liknande taktik med deras omåttligt populära World of Warcraft. Innan Funcoms Age of Conan blev ett mer utvecklat gratisspel kunde man spela det gratis i det inledande området och upp till level 20, det är nu detta Blizzard spinner vidare på när de lanserar World of Warcraft Starter Edition.
Med Starter Edition kommer spelare nu att gratis kunna spela upp till och med just level 20, men när taket är nått behöver man dock betala igen för att fortsätta spela. Paketet i sig släpps helt utan kostnad och inkluderar även bitar från expansionen The Burning Crusade.
Starter Edition kommer dock med en mängd restriktioner. Mer information om dessa och övrigt kan läsas här.
Överlag får man säga att detta är ett drag som visar att även Blizzard med sitt World of Warcraft är mänskliga trots allt, för konkurrensen blir allt tuffare när fler och fler erbjuder liknande onlinerollspelsupplevelser (puh!) helt gratis, eller med olika betalmetoder som alternativ.
I skrivande stund verkar erbjudandet endast gälla USA, men bör när som helst aktiveras även i Europa som fortfarande bara erbjuder en vanlig testversion i tio dagar.
Så, vem av er börjar spela igen?

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.