Nutopia

Arkiv för
Blizzard

24 maj

Diablo III slår rekord, så klart


PC-spelandet är dött?! Glöm det! Diablo III från Blizzard slår nämligen rekord som det snabbast säljande PC-spelet någonsin med 3.5 miljoner sålda exemplar på bara 24 timmar, och hela 6.3 miljoner under första veckan. Räknar man även in de som satt med ett World Of Warcraft Annual Pass, som fick Diablo III gratis, var det 4.7 miljoner spelare som hade tillgång till härligheten redan på släppdagen.
Att servrarna inte fungerade som de skulle är dock en annan historia.

19 maj

Diablo III: Guldbiljetterna som blev till sand

Diablo 3Om du lever under en sten kanske du inte märkt det, men speltillverkaren Blizzard har äntligen släppt Diablo III. Spelet har redan sålt miljoner exemplar och haft de normala problemen med servrar som inte klarar lanseringen. Har du vänner som spelar spelet och är intresserad av att testa så har Blizzard packat med gästlicenser i varje förpackning. Gästlicenserna (guest pass) låter dig ladda ner och spela spelets första kapitel. Precis samma material som var tillgängligt på den tidigare betaversionen.
Detta fantastiska sätt att marknadsföra spelet har Blizzard (troligen deras IT-säkerhetsavdelning) misslyckats med totalt. Gästlicenserna ger dig nämligen tillgång till att spela spelet och se när dina vänner spelar, men av något skäl begränsar det dig till att bara kunna spela med andra människor som har gästlicenser. Så om du vill spela med vännen som gav dig gästlicensen får du helt enkelt köpa spelet. Skulle du uppgradera till den fullgoda versionen börjar du dessutom om från början i spelet.
Läs vidare →

17 maj

Gratis dildo till Diablo III-änkor


Mycket ska man ju höra. Enligt VG247 ska det franska företaget Absoloo erbjuda gratis sexleksaker till de vars män förlorat sig själva i Diablo III. Allt man behöver göra är att posta en bild av sig själv med spelet på Absoloos Facebook-sida för att erhålla en kod som man sedan använder på företagets sajt i utbyte mot partnerkomplementet. Oklart om det bara gäller i Frankrike, men den stora frågan är vad killar får vars tjejer fastnat för Blizzards nysläppta grottkrypare?

11 april

Torchlight II efter Diablo III

Runic Games kommande Torchlight II, som följer upp smygsuccén Torchlight, anser att släppfönstret för deras nyaste spel bör ligga ungefär en månad efter det att Diablo III släppts. Studiohuvudet Max Schaefer säger att om Torchlight II skulle vara klart lagom tills det att Blizzard släpper sitt onaturligt efterlängtade spel så kommer de att vänta. Men trots att det då varit under utveckling i cirka två år kommer det att vara värt tiden, och den lilla extra väntan som Diablo kanske medför, för Schaefer försöker övertyga oss med hans egna ord:

Det kommer att vara värt väntan, det kommer definitivt att vara värt väntan. I det långa loppet kommer folk uppskatta att vi tog den här extra tiden på oss.

Klippet nedan visar en genomgång av Torchlight II från första början, kommenterad av Max Schaefer själv.

8 mars

Blizzard lockar tillbaka gamla World of Warcraft-spelare


Blizzard vill ha tillbaka gamla spelare som tidigare övergett deras pengako World of Warcraft, och detta gör man genom att locka med spektakulära förmåner för såväl återvändande spelare som de som hjälper till att få tillbaka dem. Genom att erbjuda Scroll of Resurrection till de som kan tänkas vilja komma tillbaka kan redan befintliga spelare få en ny fraktionsmount, vilket består av Spectral Gryphon för Alliance och Spectral Wind Rider för Horde. Detta förutsatt att återvändaren fortsätter att spela och betalar för minst en månad.
Den som återvänder åtnjuter dock också en hel del godbitar, eller vad sägs om följande:

  • En valfri karaktär, färdiglevlad till 80 omgående
  • Gratis uppgradering till Cataclysm, inklusive Wrath of the Lich King
  • Fri flyttning av en karaktär till andra fraktioner och världar
  • Sju dagars gratis speltid, aktiveras direkt

Intresserad? Skicka din inbjudan här.

21 november

11 november

800 000 flyr World of Warcraft


Det sjukligt populära onlinerollspelet World of Warcraft tappar användare. Betalande sådana, enligt Blizzard själva. Under andra kvartalet i år låg man på 11.1 miljoner spelare, en siffra som lagom till det tredje kvartalet sjönk med ca 800 000 personer ned till 10.3 miljoner. Förvisso ett avsevärt tapp och en rejäl inokmstsänkning, men för att vara ett sju år gammalt spel bör man istället vara ganska så nöjd med att ha över tio miljoner aktiva användare. Blizzard tycker dock inte det och enligt studions president, Mike Morhaime, kommer man att vidta åtgärder för att hamna på rätt spår igen, det vill säga uppåt.
De kämpar på, det ska de ha kudos för, men någonstans måste man nog inse att inget varar för evigt. Inte ens World of Warcraft. Och om Mike & Co känner sig lite nere över de senaste siffrorna kan de ju alltid slå Square Enix en signal och fråga hur det går med Final Fantasy XIV.

20 oktober

Kan du inte åka iväg på BlizzCon? Vilken tur att Blizzard kränger streamingbiljetter för €29.99 (cirka 275 kr) – då får du se alla scenerna och får lite extra godis live, den 21-22 oktober. Jag hoppar nog över det…

29 juni

World of Warcraft blir gratis att spela, typ


Som så många andra onlinerollspel anammar nu även Blizzard en liknande taktik med deras omåttligt populära World of Warcraft. Innan Funcoms Age of Conan blev ett mer utvecklat gratisspel kunde man spela det gratis i det inledande området och upp till level 20, det är nu detta Blizzard spinner vidare på när de lanserar World of Warcraft Starter Edition. Läs vidare →

10 maj

Fler och snabbare expansioner till World of Warcraft – tappar spelare


World of Warcraft ska växla upp för att möta spelarnas erfarenheter, det säger Blizzards Michael Morhaime nu när utvecklarstudion ska försöka trycka ut mer extramaterial till spelet i ett högre tempo än tidigare. Man hänvisar till att spelarna blivit mer erfarna med tiden och kan på så sätt klara av redan lanserade expansioner på allt kortare tid. Läs vidare →