Wii 2 – vad som sägs nu

Share This Post

Får man kalla den för Wii 2, Nintendos nya stationära konsol? Jag vet inte, men det känns onekligen enklast så. Ryktesspridningen är i full gång för tillfället, med källor till olika sajter som hävdar än det ena och än det andra. Vad är sant? Eller hur nära sanningen är det? Ingen vet, förutom Nintendo själva, så klart. Men här är i alla fall vad som sägs om uppföljaren i nuläget, och som vanligt är det kontrollen som ligger i fokus.
Med Wii var konsolen i sig varken något uppseendeväckande eller ens ögonbrynshöjande, det handlade ju om wiimoten, Nintendos rörelsekänsliga fjärrkontroll som intialt skulle göra Wii så fruktansvärt framgångsrik. Därför sägs det nu att Nintendo kommer med en helt ny typ av kontroll som ska ha en högupplöst skärm integrerad i sig.
När en skärm i kontrollen låter häftigt i sig så kan jag inte låta bli att vara skeptisk. När spelaren måste ägna uppmärksamhet åt två helt olika ställen känns det som att man för lätt kan tappa fokus och flytet i spelandet, men om detta nu skulle stämma, att kontrollen kommer en skärm, så får man ju så klart ge den chansen. Vi minns alla Dreamcast-kontrollen med VMU inkopplad, det var inte alltför ofta man kastade en blick dit, även om tanken var god.
Vad gäller själva konsolen så har det inkommit lite olika uppgifter. Någon säger att den möjligen matchar Xbox 360 och PlayStation 3 i styrka medan andra påstår att den vida överträffar de båda systemen. Något annat än ”bättre” tycker jag dock inte att vi ska förvänta oss av en ny konsol idag, men det viktigaste, och mest självklara, är att den ska klara högupplösta spel. Inte en dag för tidigt, Nintendo!
Uppe på detta sägs maskinen även ta dagens Wii-spel, något som säkert kan uppskattas av många. Men frågan är ju då exakt hur olik den nya kontrollen är ifall de gamla spelen över huvud taget ska vara spelbara? Något att tänka på.
Slutligen ett troligt lanseringsdatum också. Låter det spännande? Då kan du varva ned, för det som sagts hittills berör senare delen av 2012, så minst ett och ett halvt år kvar att vänta med andra ord.
Kom nu ihåg att detta endast kan klassas som rykten så länge Nintendo själva håller truten, men vi kan med största säkerhet förvänta oss nyheter under årets E3-mässa som går av stapeln i juni. En mässa som inte kan komma snart nog.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...