Wii 2 – nya rykten och en konsol som börjar ta form

Share This Post

Förra posten om Wii 2 behandlade de initiala ryktena som gjorts tillgängliga på bred front, nu har saker och ting uppdaterats en aning, och här är det senaste om Nintendos nästa konsol. Igen.
Denna gång kommer informationen från en ”pålitlig” källa till IGN, och det hela börjar med något väldigt onintendoiskt. Priset ryktas nämligen ligga på mellan $350-400, vilket är bra mycket mer än exempelvis Wii. Förvandla detta till kronor och priser på uppåt 3 500 kronor är inte helt omöjliga. Skulle det fungera idag, när både PlayStation 3 och Xbox 360 kostar en bra bit mindre än så?
Vad som däremot är trevligare, om man nu kan kalla rykten för det, är att konsolen, som tillverkas i Taiwan av Foxconn, är redo att lämna fabriken så tidigt som oktober i år. Detta skulle innebära en möjlig release redan månaden där på. Källan menar dock att Nintendo även har valet att vänta tills tidigt 2012 för att bygga upp ett lager av maskinen, få ut fler spel och för att möjligen trycka ned priset en aning. En så här tidig lansering bör man dock ta med en rejäl nypa salt än så länge då Nintendo fortfarande har ett par stora och exklusiva titlar som ska ut till Wii, som bland annat ett nytt Zelda samt Dragon Quest X. Hur mycket rampljus vill de stjäla med dessa spel?
Rent tekniskt har också följande ”konstaterats”. Maskinen grafikstyrenhet bygger på AMD:s R700-arkitektur, något som gör den starkare än till och med PlayStation 3. Och precis som Xbox 360 kommer processorn att vara en trippelkärning PowerPC från IBM med snabbare klockfrekvens. Förutom full HD, det vill säga 1080p, kommer maskinen även att kunna hantera stereoskopisk 3D. Men huruvida just 3D är en detalj som Nintendo eftersträvar med Wii 2 återstår att se.
Storleksmässigt hävdar källan att konsolen kommer vara i klass med originalversionen av Xbox 360, så därmed ganska rejäl. Det kan även komma att likna en modern variant av SNES. Det sistnämnda låter ju lite intressant ändå. Källan bekräftade även att kontrollerna kommer ha inbyggda skärmar som man kan strömma spelen till, och att varje kontroll i praktiken skulle kunna fungera som en virtuell konsol i sig på ett eller annat sätt.
Men vad konsolen ska heta är så klart ännu helt okänt. Sådant brukar aldrig avgöras i något tidigt skede, men de alternativ som dykt upp hittills är Café, vilket sägs vara dess projektnamn, och så även Stream. Undertecknad tror dock att man inte bör fästa någon större vikt vid något av dem då de både är generiska och intetsägande. Knappast ”konsoliga” över huvud taget.
Det sägs att Nintendo kommer presentera konsolen under årets E3-mässa i juni, men Shigeru Miyamoto har själv sagt att han hört talas om alla rykten kring konsolen och att ”man inte ska tro allt man läser”.
Undrar om han la betoningen på ”allt”, eller om han helt enkelt skjuter ned i princip allting lite subtilt?! En sak är i alla fall klar, han förnekar ingenting direkt.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...