Veckans spel #23: Stackars kattunge

Share This Post

Veckans spel är en artikelserie på Spelbloggen där triaden med gästbloggare lyfter fram ett spel varje vecka. En bloggare, en post, ett spel – det är den enda begränsningen.

För något år sedan jobbade jag på en webbyrå som skulle pitcha in flera spelidéer till en sajt. För att ha ett bra underlag och exempel att visa kunden ägnade jag och en kollega en hel eftermiddag till att testa olika enkla spel på nätet. Målet var att lista ut vad som gjorde spel bra och beroendeframkallande eller motsatsen, för att sedan presentera detta för kunden.
Vi hittade högvis med webbspel och ett av dem som etsade sig fast ordentligt var Kitten Cannon. Spelet är helt meningslöst och går ut på att, med en kanon, skjuta iväg en kattunge så långt som möjligt. Jag tycker mycket om katter och första gången jag spelade Kitten Cannon gjorde det verkligen ont när den stackars lilla missen blev spetsad på vassa metalltaggar. Men det hindrade mig inte från att spela igen.
Trots att det är synd om den lilla kissen och det bara handlar om tur eller otur – du kan ställa in kanonens höjd och kraft, men det kvittar då banan ser olika ut varje gång – så är spelet sjukt beroendeframkallande. Jag fastnar så fort jag startar Kitten Cannon och vill bara spela det en gång till… eller jo, bara en gång till. Testa Kitten Cannon om du har lite tid att ta dö på men jag varnar dig – det är svårt att sluta!

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...