Metroid: Other M – annorlunda men ändå inte

Share This Post


När Samus Aran än en gång äntrar Wii i Metroid: Other M är det ett lite djupare och designmässigt annorlunda äventyr vi får, även om mycket känns igen.
Spelet inleds med en sekvens där Samus i sitt rymdskepp svarar på en nödsignal kallad Baby’s Cry från ett så kallat Bottle Ship, ett slags forskningsstation. Väl där stöter hon på en pluton soldater utsända av den galaktiska federationen. Tillsammans försöker de ta reda på vad som egentligen har hänt på den enorma rymdstationen, och är allting verkligen okej karaktärerna emellan? Det blir en hel del monologer från Samus Arans sida där vi får reda på mer om hennes bakgrund och förhållandet till vissa inom gruppen.
Rent spelmässigt är det en blandning av 2D och 3D som spelas upp på skärmen. Oftast springer man runt i sterila korridorer eller lite större utrymmen i tredjepersonsperspektiv, och man spelar då med kontrollen liggandes i handen som en vanlig handkontroll. Men man kan när som helst fatta wiimoten i ena handen och sikta mot skärmen för att hoppa in i förstapersonsperspektiv och avfyra missiler eller sikta manuellt. Ett lagom innovativt inslag, men som fungerar mindre bra i verkligheten. Det är avigt och på gränsen till klumpigt att ständigt byta grepp, och i stressade situationer blir bristerna än mer uppenbara. I slutändan får det anses som okej, men knappast optimalt på något sätt.

I Metroid: Other M försöker man även innovera på andra plan, nämligen genom att låta Samus Aran vara fullt bestyckad från start. Men här faller spelet tillbaka på gamla vanor omgående då vår rymdhjältinna, som lyder under befälet från galaktiska federationen, ej tillåts använda sina färdigheter med en gång. Samus får så klart tillstånd att använda dem i takt med att man avancerar och på så sätt är allt som vanligt.
Ljudbilden är smått anonym och grafiskt känns det ofta ganska tomt, men detta till trots och det faktum att jag hade klart mer äventyrslusta i både Super Metroid och Metroid Prime så är detta ett helt okej spel. För fans av Metroid, definitivt, men jag tror det får svårt att övertyga andra.
Betyg: 3 av 5

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...