Nintendo 3DS får datum, pris och mer

Share This Post


När Nintendo talar lyssnar folket. Nu har äntligen Nintendo 3DS fått ett officiellt pris och datum, för Japan i alla fall. Som vanligt får vi andra inte fullt lika mycket information, men ett ungefärligt datum för Europa också lyckades de allt klämma ur sig.
I Japan släpps den bärbara konsolen, som visar 3D utan behov av glasögon, den 26 februari till priset av ¥25 000, vilket motsvarar närmare 2 100 kronor. Någon gång nästa månad, i mars 2011, kommer konsolen till Europa och Sverige. Dock fick vi inget bestämt pris här ännu, men någonstans runt 2 500 kr är väl inte helt otänkbart.
Inbyggt i maskinen är en emulator som klarar Game Boy-, Game Boy Color- och Game Boy Advance-spel. Medföljer gör även ett minneskort på 2 GB. Nintendo passade också på att vid utannonseringen visa upp titlar som Paper Mario, Ridge Racer, Professor Layton, Zelda, Starfox 64 och mer. Många störra utvecklingshus har redan utannonserat sitt stöd för maskinen och vi kommer att få flera kända titlar från serier som Metal Gear Solid, Resident Evil och Mega Man.
Det ser för tillfället ganska ljust ut för Nintendo, frågan är bara om prisbilden är tillräckligt generös för att den ska lyckas upprepa Nintendo DS framgångar. Föga troligt, men den kommer nog en bra bit på vägen.

Related Posts

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...

Audacity för Windows

Om du är en fena på ljudredigering vet du...

Spelplattformen Steam

Steam är en spelplattform online som utvecklats av Valve...

7-Zip för Windows

7-Zip är ett av de mest populära komprimerings- och...

VLC Media Player for Windows

VLC Media Player är en mångsidig och kraftfull mediaspelare...