1

Veckans Mac App: Handbrake

Det är inte svårt att rekommendera Handbrake. Om du liksom jag inte är det minsta intresserad av att dra fram en massa DVD-skivor varje gång det vankas film- eller tv-seriemaraton så är det här lösningen på dina problem. Vem har en DVD-spelare inkopplad, liksom? Och vem har en Mac mini med DVD-läsare? Och vem har en Apple TV? Ah, just det, den där sista var inget problem med Handbrake.
Handbrake är helt enkelt ett smart litet program som konverterar dina DVD- och blu-ray-filmer til betydligt trevligare format, alltså sådana du kan spela upp på dina olika enheter utan problem. Vill du kolla House på iPaden? Inga problem, Handbrake fixar. Har du faktiskt en Apple TV och vill kolla gamla Bond-filmer på den, då är Handbrake lösningen där med.
Prislappen? Gratis ser ni, öppen källkod och även till andra operativsystem än Mac OS X. Men dem använder vi väl inte, eller hur? Ladda ner här.

Thord D. Hedengren

Spelveteran som tidigare startat såväl TVspel.nu som Kong och Spelbloggen. Numera författare, journalist, entreprenör, och VD på webbyrå - bland mycket annat!

Kommentarer

  1. Dagens Handbrake rippar väl inte krypterade DVD / BlueRay längre? kan vara bra att notera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.