Veckans hat #3: Sony och Europa

Share This Post

Veckans hat är en ny artikelserie på Spelbloggen där triaden med gästbloggare varje vecka får ge utlopp för sin ilska gentemot något spelrelaterat. Nu hatar vi!

Att jag inte är världens största fan av Nintendo står väl ganska klart vid det här laget, men även det läger som tilltalat mig mest sedan minst 15 år tillbaka, Sony, står mig titt som tätt upp i halsen. Och det värsta med denne japanska elektronikgigant är dess oförmåga att hantera Europa på ett bra sätt, oavsett om det är deras fel eller ej. Jag tror minsann det blir en liten återblick från tidigare hatande.
Europeiska PlayStation Network må erbjuda helt okej underhållning idag, men communityn är fortfarande alldeles för ointressant och krånglig för att alla de som är beroende av den ska kunna få fullvärdig upplevelse. Vad menar jag?
För er som inte märkt det får vi inte helt sällan riktigt höga priser på spel, särskilt i jämförelse med amerikanska PSN.

”Det tillkommer skatter och avgifter, blah hit och blah dit!”

Må så vara, att det åt något håll slår på några kronor, men det är alldeles för stora mellanskillnader vi har att göra med när det väl sker. Är det för att utgivarna kan, eller för att de måste? Ingen aning, men det ser jäkligt illa ut.
Lägg sedan till det faktum att väldigt många spel dröjer fruktansvärt länge innan de hittar hit – om de kommer över huvud taget. Att vi exempelvis ännu inte har Resident Evil-serien som PSOne-klassiker är ett skämt. De kunde tidigare ges ut utan problem, så varför inte nu? Spelen är förvisso på gång, men hur lång tid har det inte tagit?
Bortförklaringarna från Sony radas upp enligt givet mönster.

”Det är inte vårt fel, vi gör vad vi kan!”

Att det inte är ert fel köper jag, men dessvärre har jag lite svårt att ni inte skulle kunna göra mer för att få fram titlarna snabbare. Det finns ju uppenbarligen en stor och återkommande efterfrågan på många sökta premiumtitlar.
Till slut ville Sony bredda communityn genom att göra något gränsöverskridande. Man släpper således en officiell PlayStation-app. Men bara i ett fåtal europeiska länder.
Suck, Sony!

Related Posts

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...

Lär dig hur du spelar in Spotify gratis

Är du är en flitig användare av Spotify och...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Amazon Prime

Amazon Prime Video är en av de mest populära...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Netflix

Netflix erbjuder massor av nya filmer, serier och dokumentärer...