Välkommen till mitt buggiga kungarike i We Rule

Share This Post

Har du spelat FarmVille, det omåttligt populära Facebook-spelet? Då kommer du garanterat att känna igen dig när du testar We Rule. Du odlar och skördar grödor, tjänar pengar och köper byggnader. Bygger du hus i We Rule får du in skatt, bygger du ett bageri kan du baka muffins och anlägger du en damm kan du sälja fisk till dina kompisar.

Spelet går inte att spela utan uppkoppling då man hela tiden måste vara inloggad med ett Plus-konto. Och apropå det, du efter utloggnigsknappen från kontot så är det bara att ge upp – den finns inte i det här spelet. Det är bara att radera och installera igen om någon annan vill spela. Ett stort problem med spelet är just uppkopplingen och ofta möts man av olika serverfel när man ska logga in. Detta är väldigt irriterande då hela spelet är tidsbaserat och grödor ruttnar om de inte skördas inom en viss tid. Servern är dock inte det enda som buggar i We Rule! Objekt, pengar och XP går upp i rök och att placera ut objekt är ett helvete då spelets rutsystem gör det närmast okontrollerbart. Dessutom är pushar från spelet inte att lita på så det är bara att ställa alarm istället. Vem vill riskera att mötas av en rutten skörd när man har investerat 500 spänn i sparris och väntat ett dygn på att skörda?

Den ständiga väntan är väl lite av det som gör spelet så beroendeframkallande. Man måste titta till odlingarna många gånger per dag för att se hur det går, men tyvärr så finns det för lite att göra under tiden man väntar. I början av spelet finns det en trollkarl som tipsar om saker samt delar ut små uppdrag så att man ska komma igång – planterar man till exempel fem träd så får man en belöning. Dock försvinner det här inslaget efter några nivåer vilket är synd, då spelet skulle bli mer intressant om det fanns frivilliga mål/uppdrag att utföra, eller möjlighet att interagerar mer med sina kompisar och de människor som finns i kungariket.

Även om We Rule fungera på iPhone och iPod touch så går inte att bortse från att det snabbt blir rörigt och proppfullt på skärmen. Har man kommit upp några nivåer så är det alltså betydligt skönare och mindre stökigt att spela på iPaden.
Jag blev snabbt fast i spelet och skulle kunna spela det mycket mer samt tänka mig att betala för det – även om det som de flesta andra spel från Ngmoco är gratis. Nu väntar jag bara på att mina sparrisar ska växa klart och att det ska komma en stor uppdatering/buggfix.
Betyg: 2 av 5

Malin testade version 1.04 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...