The Legend of Zelda: Link's Awakening – seriens uppvaknande

Share This Post


Jag älskar bärbara spel, verkligen. Det är därför jag ägt varje bärbar Nintendo-konsol (inklusive Virtual Boy) och en väldig massa andra mer eller mindre mysko tingester. Så att jag blev peppad (ett understatement) när Nintendo utannonserade The Legend of Zelda: Link’s Awakening säger sig självt. Det skadade inte heller att det såg ut som en 8-bitarsversion av A Link to the Past, det föregående spelet i serien (och tillika Zelda-söndag). Hur kan det gå fel?
Spoiler: det kunde det inte.
Trots monokrom skärm med eftersläpningar i uppdateringen. Och trots att det är ett fördummat spel jämfört med Super NES-klassikern.
Jag gillar verkligen Link’s Awakening, men jag gillar Link’s Awakening DX mer, färgversionen som släpptes till Game Boy Color (och som kan köpas för 70-lappen till 3DS på eShop – gör det). Spelet växte lite grann, men framför allt blev det i färg, klart trevligare så.
Jag gillar också hur spelet bryter mot vad man väntar sig av serien, med en skeppsbruten Link som flyter i land på ön Koholint. Där måste man hitta åtta instrument för att väcka… Ja, vi stannar nog där va, det är roligast så för nytillkomna spelare som i detta nu gör sig redo att köpa spelet på eShop.
Link’s Awakening är på många sätt och vis seriens uppvaknande. Må så vara att ettan och tvåan är stabila spel i sig, men vi är rätt många som anser att del tre är den riktiga storheten. Just på grund av det, och den identitet som A Link to the Past gav serien, så undrade många av oss vad som komma skulle. Trots allt är steget mellan ettan och tvåan stort, skulle vi få något liknande? Det fick vi inte, bortsett en charmig plattformsflirt lite här och var i Link’s Awakening så följer spelet mallen som A Link to the Past definierade. Detta kom att forma åtskilliga Zelda-spel, som vi självfallet kommer till senare, och i det stora hela så känns Link’s Awakening som understrykningen av riktningen serien skulle ta.
Dessutom är det ett förbannat bra spel, inte A Link to the Past-bra, men nog så pass härligt att alla med en 3DS borde inhandla det bums. Och spela en trudelutt för ugglan och de andra på ön Koholint, de verkar behöva det.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...