1-2-3-4 alla rytmer äro obskyra?

Share This Post


När jag kollar igenom min spelsamling inser att jag är en sucker när det kommer till rytmspel. Oavsett om det är gäller att dansa på mattor med pilar eller banka på taiko-trummor så är jag fast, men jag vet att jag inte är inte ensam. Under 2008 var musikspel den absolut största spelgenren i USA, det var framförallt mainstream-titlar som Rock Band och Guitar Hero som det jazzades till i hemmen.
Att försöka göra en topplista över mina absoluta favoriter var inte det lättaste, det är många spel som skulle kunnat platsat, men här är titlarna som jag har haft roligast med när jag tänker tillbaka.
5. Bust a Groove (PlayStation)
Upplägget påminner lite om fajtingspel som Tekken, men istället för att spöa fiender med slag och sparkar får du motståndaren på fall med grymma danskombos. De flesta japanska rytmspel har ganska lökig musik och Bust a Groove är inget undantag, men det gör inte så mycket när underhållningen och då framförallt två-spelarläget gör spelet till hit.

4. ‪Gitaroo Man‬ (PlayStation 2)
I Gitaroo Man iklär du dig rollen som en ung pojke vid namn U1 (Bonos lillebror?). U1 har kärat ner sig i en tjej och måste spöa ett gäng motståndare med sin gitarr. Genom att tajma rätt och samtidigt följa en bana med styrspaken skickar U1 iväg gitarriff mot motståndaren. Det är den originella kontrollen och relativt bra musiken som gör att Gitaroo Man platsar på min lista.

3. ‪Patapon‬ (PlayStation Portable)
I Patapon blandas realtidsstrategi och rytmspel i en perfekt mix. Som trumslagare kontrollerar du dina soldater med trummande kommandon, och till skillnad från övriga rytmspel så är det du som styr, istället för att slaviskt följa. Men det gäller att trumma i takt annars blir soldaterna besvikna. Spelet är utan tvekan ett av de bättre spelen till PlayStation Portable.

2. ‪Rhythm Tengoku‬ (Game Boy Advance)
Spelet var det sista spelet som utvecklades till Game Boy Advance och släpptes tyvärr inte utanför Japan. Upplägget påminner mycket om Wario Ware-spelen med sina minispel. I ‪Rhythm Tengoku‬ får spelaren göra allt ifrån att skriva kalligrafi till att rycka skäggstrån från lökar i takt. Förutom den sjuka humorn så imponeras jag av gunget som de små högtalarna lyckas klämma ur sig.

1.‪Parappa The Rapper (PlayStation)
För att vinna flickan Sunnys hjärta gäller det för hunden Parappa att rappa sig igenom ett antal banor och lära sig allt från att ta körkort till att laga mat. Allt för att slisken Joe Chin inte ska hinna smöra upp Sunny. Alla karaktärer är charmigt Paper Mario-tunna och gör spelet väldigt unikt. Det som gör ‪Parappa The Rappa‬ till vinnare är de svängiga låtarna som det är omöjligt att inte sjunga med i. Kick Punch it’s all in the mind…
http://youtu.be/6eZcV1UuUzI

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...