The Infernal City – själlöst värre

Share This Post

Jag har aldrig läst en bok baserad på ett spel eller spelserie tidigare, men vad jag förstått så har jag inte missat så hemskt mycket. Merparten av böckerna ska, enligt min extremt ovetenskapliga undersökning bland Amazon-kommentarer, vara av den sämre skolan. Knappast förvånande när man ser vad det är för typer som skriver dem, inhyrda licensvana författare som säkerligen tjänar bra på att skriva storys baserade på andras verk.
Som Greg Keyes, killen ansvarig för The Infernal City.
Jag kunde inte låta bli att köpa den här boken, den är ju trots allt baserad på Elder Scrolls och vad kan väl vara bättre än att ladda upp för The Elder Scrolls IV: Skyrim än det här? Och en ny genomspelning av Morrowind samt Oblivion förstås.
The Infernal City lyckades i alla fall med en sak. Den fick mig att vilja spela Oblivion.
Vad vi får är ett yxigt språk, en halvdan story, tunna karaktärer, småtaskig dialog, samt ett berättande som till en början känns ganska så plockat direkt från en spelsession. Det är inte ”jag kastade en eldboll och sprang vidare”-dåligt, men inte så långt därifrån stundtals. Eftersom jag själv är publicerad så vet jag att det alltid finns minst en redaktör inblandad, och denne har inte gjort sitt jobb, eller är helt enkelt av den sämre skolan han eller hon med.
Den enorma världen i Elder Scrolls-spelen är full med intressanta instlag. Börja bara läsa alla böcker i Oblivion, sug ut information om platser i dialogerna i Morrowind, och grotta ned dig i all historia som utvecklarna faktiskt matat in i Elder Scrolls – det är mycket och det är överlag välskrivet. Hur man då kan lyckas göra en så tunn och själlös bok som The Infernal City begriper jag inte.
Helt värdelös är den dock inte, även om det kanske låter så. Andra halvan av boken får upp farten litegrann vilket får mig att undra om det är så att dispositionen för den här serien – det ska bli två böcker – är obalanserad. Kanske är nästa bok bättre, och kanske ger jag den chansen, dum som jag är.
The Infernal City ger dock inte mersmak, och om jag var det minsta nyfiken på Guild Wars-prequel-boken tidigare, så har det gått över nu.

Related Posts

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...