Nutopia

Arkiv för
Greg Keyes

3 oktober

Skyrim-peppa med Elder Scrolls-böcker

Den andra, av två, Elder Scrolls-böcker skrivna av Greg Keyes finns nu ute på engelska. Lord of Souls är uppföljaren på The Infernal City och ska reda ut vad som händer mellan The Elder Scrolls IV: Oblivion och kommande The Elder Scrolls V: Skyrim. Så var det sagt från början i alla fall, personligen har jag lite svårt att se hur det hela ska knytas ihop på ett vettigt sätt men så har jag inte läst Lord of Souls ännu.
Elder Scrolls-frälsta ska inte hoppas för mycket. The Infernal City upplevde jag som tunn och lite för själlös, som spelbaserade böcker så ofta är, men lyckligtvis tog den sig lite mot slutet. Förhoppningsvis betyder det att Lord of Souls är mer läsvärd. Finns hos välsorterade bokhandlar som säljer engelskspråkig importlitteratur, exempelvis SF-Bokhandeln.

5 januari

The Infernal City – själlöst värre

Jag har aldrig läst en bok baserad på ett spel eller spelserie tidigare, men vad jag förstått så har jag inte missat så hemskt mycket. Merparten av böckerna ska, enligt min extremt ovetenskapliga undersökning bland Amazon-kommentarer, vara av den sämre skolan. Knappast förvånande när man ser vad det är för typer som skriver dem, inhyrda licensvana författare som säkerligen tjänar bra på att skriva storys baserade på andras verk.
Som Greg Keyes, killen ansvarig för The Infernal City. Läs vidare →