The 7th Guest – Flummigt skräckpusslande

Share This Post

The 7th Guest är bara ett spel i mängden av gamla klassiker som nu dammas av och släpps på nytt till iPhone och iPad. Till mångas stora glädje, ska tilläggas. Just The 7th Guest var en ganska betydande titel på sin tid, och red på det populära fenomenet FMV, Full Motion Video. Det handlade om grafiskt imponerande pusselskräck med inslag av förinspelade sekvenser med riktiga skådisar som sedan implementerades i spelgrafiken. Då var det fantastiskt, idag är det nostalgi.
Har du inte upplevt just The 7th Guest förut lär du inte förstå överdrivet mycket handlingen, och ska jag vara ärlig, även om jag glömt bort precis allting, så förstår jag i princip ingenting nu heller. I det stora hela så handlar det om ett mystiskt hus byggt av en mystisk gubbe med mystisika drömmar. Som besökare i huset upplever man sedan visioner av andra gäster som bjudits dit för att ingå i ett ont spel av husets herre, där de ska lösa gåtor om den sjunde gästen och gubbens död, eller något sådant.
Visionerna, som är ovan nämnda inspelade sekvenser med riktiga skådisar, är nästan alltid obegripliga, och det är svårt att sätta många av dem i något sammanhang alls. Men det gör ingenting egentligen, för själva behållningen med spelet är att gå igenom hela huset och dess rum för att lösa alla pussel. Dessa är allt från direkt omöjliga till hyfsat enkla, men oftast ganska underhållande. Jag kan dock garantera, här och nu, att ingen klarar spelet ensam, utan att ta hjälp av någon guide på nätet minst en gång. Antar du utmaningen? För mig är vadet riskfritt.

Spelet, som ju är en konvertering av ett uråldrigt PC-spel, kan kännas en aning gammalmodigt för vissa. Man interagerar till exempel med spelet via en skeletthand som representerar en muspekare, mer är också att många animationer är på tok för snabba då hårdvaran i iPhonen är så mycket starkare än dåtidens datorer och man måste spara spelet manuellt med jämna mellanrum. Men bortse från detta och The 7th Guest är ett givet inslag på App Store för pusselfans. Ge det en chans bara.
Betyg: 3 av 5

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...