Nutopia

Arkiv för
Kickstarter

5 december

Unagi – el-kickbiken för dig som inte vill hyra

Flera av er har säkert sett alla elektroniska kickbikes som dykt upp i Stockholm och Göteborg. Själv har jag inte haft chansen att prova än, men är man som jag kan man nu slänga pengar på Kickstarter för att köpa en.

Unagi heter den och vad får man för sina slantar? En starkare motor, snyggare design, och att den är din.

Den billigaste som finns kvar ligger på 623 USD, kanske lite dyrt men då ingår i alla fall en hjälm.

11 oktober

Forbidden Lands är en megasuccé på Kickstarter

Bordsrollspel går bra på Kickstarter, med framgångssagan Ur Varselklotet / Tales from the Loop färskt i minnet. Från samma förlag, Fria Ligan, kommer nu Forbidden Lands – ytterligare ett framgångsrikt rollspel på Kickstarter.

Vill du vara med så har du i skrivande stund 30 timmar på dig att öppna plånboken.

20 oktober

Mutant: Elysium har redan nått sitt mål på Kickstarter

Rollspelare gillar att gräsrotsfinansiera saker, och förlaget Fria Ligan är experter på detta. Deras Mutant: År Noll var fruktansvärt framgångsrikt, så det är knappast någon överraskning att den tredje stora expansionen till rollspelet, Mutant: Elysium, nådde sitt mål (50 000 kr) på under en dag.

Gillar du rollspel så är det här förstås ett kul projekt att stödja. Omslaget står för övrigt Simon Stålenhag för, vars senaste bok vi skrev om nyligen.

29 januari

Första recensionerna av Pebble

Pebble
För ett år sedan slog Pebble igenom med en Kickstarter-kampanj. Företaget lovade att bygga en smart klocka som kunde visa notiser från din telefon. Alla älskade den och kampanjen blev en succé. Först efter det började tech-journalisterna kolla på hur klockan skulle fungera i verkligheten, och många slutade vara imponerade. Nu är Pebble här och recensionerna har kommit!
Läs vidare →

18 januari

Det bästa på Kickstarter 2012

Kickstarter 2012Kickstarter, tjänsten där alla galna idéer blir verklighet tack vare uttråkade och frikostiga anställda på stora företag som inte har bättre saker för sig än att kolla på videopitcher, har sammanställt 2012 års bästa projekt. Kolla själv.

10 januari

Pebble klockan visas upp på CES

pebble
Pebble, smart-klockan som blev en tidig kickstartersucce har äntligen visats upp. Den har ännu inte skickats till de som deltog i kickstarterkampanjen men på CES finns den färdiga versionen att kika på.
Läs vidare →

6 december

Peter Molyneux lovar saker och dödar folk

I den senaste uppdateringen från 22cans kickstarterprojekt Godus får vi se de första prototyperna från spelet och höra mer om vad man kan göra.

Känner du inte till Godus? Det är helt enkelt en ny titel i Gudspelsgenren som Molyneux återkommer till igen och igen. Det liknar en blandning mellan Black & white och Advance Wars och ska släppar till PC och iOS.
Personligen tycker jag det ser tokcharmigt ut och jag dunkade in $15 direkt. Nu är det bara att hoppas på att Molyneux inte flippar ur.

23 juli

Spela iPhonespel med riktiga handkontroller

GameDock
Jag älskar att spela på min iPhone men visst kan jag sakna riktiga handkontroller då och då. Som tur är har någon tagit tag i tanken och startat upp en Kickstarter som löser problemet. GameDock gör om din iPhone eller iPad till en spelkonsoll. Plugga in GameDock i din TV och kontroller i din GameDock så är det bara att tuta och köra!

24 maj

Dagens tweet: Kickstopper


Crowdfunding done right.

10 januari

Världens största iPad-ställ

Hanfree är ett överdimensionerat iPad-ställ som mest av allt påminner om en golvlampa. Projektet började som en Kickstarter-kampanj där man behövde $15,000 – och fick mer än det dubbla! Du kan beställa Hanfree redan nu, för $80 (drygt 700 kr), men stället är än så länge fortfarande under tillverkning.