Nutopia

Arkiv för
iTunes

7 februari

25 miljarder sålda låtar via iTunes

itunesux
Apple har nyligen meddelat att 25 miljarder låtar sålts via iTunes Store. Den fina siffran firades med att ge köpare #25 000 000 000, Phillip Lüpke från Tyskland, ett presentkort på €10 000 som han är fri att spendera på iTunes. Imponerande storlekar, tycker vissa. Undertecknad är dock aningen mer intresserad av hur folk fortfarande står ut med iTunes.
Via MacRumors.

7 december

Saknar du sidofältet i iTunes 11?

Frukta ej!
Det går på ett väldigt lätt och smidigt sätt få tillbaka det. Gå till Innehåll och välj ”Visa sidofält” eller tryck alt+cmd+s.
Klart!
Den skarpsynte ser också att de monokroma ikonerna i sidofältet är borta till fördel för de fina färgglada varianterna. Tack för det Apple.

6 december

2 december

iTunes Match är live i Sverige

Apples tjänst iTunes Match är inte släppt i Sverige ännu. Fast den finns här, typ.
http://youtu.be/JTEqbSGUev0
Apple är som vanligt hemlighetsfulla med när deras molntjänst, iTunes Match, ska släppas i Sverige. Märkligt nog har de lämnat det öppet för Siri att nå iTunes Match, vilket måste betyda att alla våra iTunes-bibliotek redan ligger synkade till iTunes datacenter. I alla fall de delar som kommit från iTunes i första hand.
Testa det själv, slå på Siri och be henne spela något du inte har på din iOS-maskin. Skriv i kommentarerna hur det gick!

29 november

iTunes 11 äntligen här!

Den som väntar på något gott! iTunes 11 skulle egentligen släpps i oktober, men Apple kände sig inte redo att släppa den populära musikspelaren för än nu i november. Så öppna App Store-appen på din dator och gå till Uppdatera-fliken för att ladda ner den nya versionen, alternativt laddar ni ner senaste versionen direkt från Apples sajt.
För att läsa om vad som är nytt i iTunes 11, go here!
I korthet har följande punkter blivit uppdaterade:

  • Ny design
  • Uppdaterad iTunes Store
  • Spela upp inköp från iCloud (oklart om detta även gäller oss svenskar)
  • Möjlighet att köa låtar, något vi har saknat sjuuukt länge!
  • Ny minispelare som låter dig söka i ditt bibliotek och köa låtar
  • Förbättrad sökning
  • iCloud kommer nu ihåg hur mycket du sett av till exempel en film och låter dig fortsätta där du stängde av senast (fungerar mellan alla dina olika iDevices)

11 december

8 april

Apple köper lagringsutrymme – mycket lagringsutrymme


Apple behöver av någon anledning mer lagringsutrymme och har således nyligen lagt en beställning på hela 12 PB, det vill säga 12 petabyte. Det är kanske inte världens lättaste summa att ta till sig, men en petabyte sägs räcka till att lagra 13,3 år av inspelad HD-video. Tar vi sedan det x12 så räcker det till i runda slängar 160 år av HD-material. Beställningen verkar sammanfalla med uppförandet av ett nytt datacenter i USA som förväntas vara navet för nya iTunes som mer använder sig av moln än lokal lagring av media. Då ska väl12 PB räcka några veckor i alla fall?

10 februari

Hur snart spelar vi på Apple TV?

Ganska snart efter att Apple premiärvisade nya Apple TV (ej aktuell i Sverige ännu) började det spekuleras i huruvida Apple hade några konkreta planer för spelande på apparaten. Den är ju enligt Apple en dedikerad mediahub med vilken användaren strömmar film och bilder till TV:n, men varför skulle man inte kunna integrera spelande också? Det är kanske på väg att hända, för nu har envetna personer upptäckt kod i iOS 4.3-betan som kan härleda till planer på spelande via Apple TV. Läs vidare →

8 februari

Så här fel kan det bli med flera iTunes-konton


I ett svagt överblick ville jag köpa pro-versionen av Twitteriffic, men fick meddelandet att jag måste köpa själva appen först. Eh, så hur kan jag vara i Twitteriffic utan att faktiskt äga appen? Svaret visade sig vara flera iTunes-konton, och jag var inloggad med ”fel” konto. Så tokigt det kan bli.

17 december

Apple tjuvstartar 12 Days of Christmas med Kylie-EP

12 Days of Christmas drar egentligen inte igång förrän den 26 december, men Apple släppte just en liten tidig julklapp, åtminstone om man gillar Kylie Minogue. Du får nämligen EP:n A Christmas Gift gratis idag, om du har 12 Days of Christmas-appen (eller hittar den på iTunes antar jag), vilket förstår är trevligt. Gratis är ju som bekant gott. Läs vidare →