Arkiv för Infinity Ward

Dagens tweet: Robert Bowling lämnar Infinity Ward och Activision

Thord D. Hedengren


Lite industrinyttvarning på den här, men de som följt kontroverserna kring Activision och Infinity Ward med flera företag inblandade i Call of Duty-serien torde finna det här lite intressant.

Call of Duty: Modern Warfare 3 läckt och bekräftat

Thord D. Hedengren


Tredje världskriget stundar, för det har läckt ut en mängd information till Kotaku rörande Call of Duty: Modern Warfare 3. Hela spelvärlden har förstås vetat att spelet varit under utveckling, men läckan har fått Robert Bowling på Infinity Ward, att bekräfta dess existens på Twitter. Läckan är äkta med andra ord, om det nu verkligen är en läcka eller om Activision känner pressen från Battlefield 3? Konspirationsteoretiker kan ju fundera på det ett tag, vi kikar på lite teasertrailers. (mer…)

Bungie skriver tioårsavtal med Activision för ny spelserie

Thord D. Hedengren

Bungie, kända för att ha utvecklat Halo-spelen åt Microsoft, har skrivit på ett tioårsavtal med Activision kring en enda spelserie. Det är ett intressant avtal, för Bungie behåller all äganderätt och säger sig ha kreativ frihet, medan Activision får äran att ge ut deras nya storslagna plan – som de självfallet inte vill prata öppet om. Detta kommer i kölvattnet på rykten om att Infinity Ward, utvecklarna bakom bland annat supersuccén Call of Duty: Modern Warfare 2, är på väg att stängas – man har redan sparkat anställda i omgångar. Activision har fått en hel del dålig PR på grund av detta.
Men nej, Modern Warfare 3 kommer inte utvecklas av Bungie. Det här avtalet handlar bara om en ny spelserie. (mer…)