Nutopia

Arkiv för
Free 2 Play

17 december

16 december

MMO:t Lineage 2 är från och med idag gratis att spela, enligt Free 2 Play-modellen som självfallet betyder att de vill att du ska spendera pengar för mer av spelet. Kanske något att leka med under julhelgen?

24 november

Lineage II blir gratis att spela i december

MMO-fanatiker som inte testat koreanska Lineage II får chansen igen i december, för då blir det gratis att spela. Free 2 play-modellen sprider sig med andra ord ytterligare, och om det betyder att rätt sköna (men nischade) Lineage II kan leva vidare så är det bara bra så klart. För övrigt rullar man även ut senaste expansionen Goddess of Destruction den sista november.

Dags för nostalgibesök, Rickard?

12 november

Star Trek Online blir gratis att spela från och med den 17 januari, medan klassikern EverQuest II tar steget redan nästa månad. Naturligtvis finns det möjlighet att betala mer för ytterligare material/möjligheter i spelen. Free 2 Play-modellen är här för att stanna.

9 juli

Letar du helgspel? Ge Age of Conan en chans – det är gratis!


Age of Conan, Funcoms MMO baserat på Robert E. Howards barbarkung, fick ingen lätt start. Det släpptes för tidigt och var buggigt värre, och när spelarna väl kommit över detta – delvis tack vare utvecklarnas idoga patchande – så visade det sig att det inte fanns något vettigt innehåll för karaktärer med hög level. Inte bra, inte bra – över miljonen sålda spel blev till hundratusentals betalande spelare, vilket ju låter bra. Men det gick nedåt, som det ju ofta gör för MMO:n, och servrar slogs ihop.
Age of Conan blev ett hånat MMO, avskrivet som hajpat skräp.
Fast det är inte riktigt sant, nidbilden stämde förvisso delvis in under spelets första månader, men utvecklingen gick framåt i rasande takt. Age of Conan har varit fullt med bra innehåll länge, och det lever och mår bra, om än lite folktomt ibland. Läs vidare →

27 juni

Nintendo spelar ett farligt spel

Gratis är det nya svarta i spelbranschen, med allt fler titlar med Free 2 Play, som det heter, som affärsmodell. Nintendo vägrar, och ryktet säger att Microsoft gör sig redo att släppa in Free 2 Play-spelen på Xbox 360.
Det är lite som prisbilden på spel idag, skakad av Apples framgångar med App Store. För småpengar får du bärbar underhållning direkt till din iPhone eller iPod touch (och din iPad, men småpengarna där är ofta lite större och jämförbara med exempelvis PlayStation Store och Xbox Live Arcade) – belackarna drar därför slutsatsen att spel som kostar med än 45 kr är dömda att fylla reabackarna. Med det resonemanget är förstås Nintendo 3DS (och Sonys kommande PlayStation Vita) givna totalfloppar, spelen är för dyra. Läs vidare →