Sugoi – vinnare vecka 24

Share This Post


Veckans Blogg presenterar första veckans vinnare, Linus Josephson, och hans blogg Sugoi. Linus är en 26 år gammal spel- och designentusiast bosatt i Stockholm, som till vardags arbetar som grafisk designer på designbyrån ONE DAY Interact. På fritiden driver han spelbloggen Sugoi, skriver sporadiskt för spelsidan Eurogamer.se och sammanställer konstgalleri för speltidningen LEVEL.
Hur skulle du med egna ord beskriva Sugoi?

Sugoi är ett nischat bloggprojekt som jag påbörjade under februari 2009, och som uteslutande fokuserar på spelrelaterad konst och design. Ett ämne som kanske låter ytterst begränsat för de flesta, men som i verkligheten är något helt annat och kan innefatta allt ifrån gatukonst till renodlade spelprojekt, och allt däremellan.

Vi kan tydligt se att Sugoi är en spelblogg med en mer annorlunda, kreativ vinkling. Vad i detta är det som lockar dig?

Min fascinationen för spelkonst kan nog enklast förklaras som en fusion mellan mina två allra största intressen, nämligen grafisk design och spel. Jag saknade en blogg som behandlade ämnet, så jag tog saken i mina egna händer. Nu fungerar det som en personlig inspirationskälla, en känsla som jag hoppas många andra också upplever när de besöker min blogg.

Vad är det som gör Sugoi unik som svensk blogg idag enligt dig?

Det som gör Sugoi unikt är den tydliga nischen bloggen har. Medan andra spelbloggar uppdaterar med en recension eller en nyhet, skriver jag om en illustrerad nytolkning av Shadow of the Colossus eller kanske en anatomisk skulptur av Mega Man.

Hur är Sugoi idag jämfört med dina visioner när du drog igång projektet 2009? Och finns det något du skulle vilja förändra?

När jag började hade jag inga direkta ambitioner förutom att kontinuerligt uppdatera bloggen samt att hålla den så fokuserad som möjligt. Något som jag tycker att jag absolut har lyckats med när man tittar på Sugoi idag. Det jag skulle vilja förändra är att bryta iväg mer från den traditionella bloggmallen för att skapa en känsla av ett galleri och därmed öka fokuset på bildmaterialet.

Vad är det roligaste/galnaste du själv upptäckte genom arbetet med Sugoi, som också förärats med en post på bloggen, så klart?!

Det finns otroligt många bisarra skapelser man har publicerat, men bildserien Busted Up Pokémons av illustratören Justin White tillhör fortfarande bland de knäppaste. Att ens komma på tanken att illustrera skadade Pokémons krävs en liten bit av galenskap, men kanske framförallt humor.

Vilken plattform kör du bloggen på, och använder du dig av ett egenutvecklat tema?

Bloggen drivs med det utomordentliga bloggverktyget WordPress och använder ett egenutvecklat tema. Designen, som byggdes under två dagar, har i stort sett levt i sin nuvarande form sedan starten med undantaget från några mindre ändringar. En rolig notis är att designens avskalade, men aning skrikiga, färgpalett är inspirerat av det klassiska spelet Rygar till Nintendo Entertainment System. Designen kommer dock inom den relativt nära framtiden pensioneras i förmån för en mer genomarbetad design med bättre typografi och ett stabilare gridsystem.

Hur ser Sugoi ut om fem år?

Om fem år ser jag framför mig att Sugoi blir mer likt ett konstgalleri där man kan hitta alla verk och kreatörer kategoriserat på ett intuitivt sätt. Kanske kommer kreatörerna ha en större koppling till själva webbsidans utseende och dess design?

Vilka tre tips skulle du vilja ge till alla som funderar på att börja blogga?

Hitta ditt ämne: De flesta av de stora och framgångsrika bloggarna har en sak gemensamt, de har en tydlig nisch. Hitta ett ämne som du verkligen tycker är intressant att skriva om.
Entusiasm: Det är väldigt lätt att se, och känna, om personen har entusiasm för ämnet. Det är oftast det som avgör om jag fortsätter att läsa eller ej.
Uppdatera kontinuerligt: Man ska bara skriva när man känner för det, men att ha en kontinuerligt uppdateringsgrad är att föredra. Lägg dig på en nivå som du själv är bekväm med.

Besök Sugoi

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...