Nutopia

Arkiv för
TV-spel

17 juni

Sugoi – vinnare vecka 24


Veckans Blogg presenterar första veckans vinnare, Linus Josephson, och hans blogg Sugoi. Linus är en 26 år gammal spel- och designentusiast bosatt i Stockholm, som till vardags arbetar som grafisk designer på designbyrån ONE DAY Interact. På fritiden driver han spelbloggen Sugoi, skriver sporadiskt för spelsidan Eurogamer.se och sammanställer konstgalleri för speltidningen LEVEL.
Hur skulle du med egna ord beskriva Sugoi?

Sugoi är ett nischat bloggprojekt som jag påbörjade under februari 2009, och som uteslutande fokuserar på spelrelaterad konst och design. Ett ämne som kanske låter ytterst begränsat för de flesta, men som i verkligheten är något helt annat och kan innefatta allt ifrån gatukonst till renodlade spelprojekt, och allt däremellan.

Vi kan tydligt se att Sugoi är en spelblogg med en mer annorlunda, kreativ vinkling. Vad i detta är det som lockar dig?

Min fascinationen för spelkonst kan nog enklast förklaras som en fusion mellan mina två allra största intressen, nämligen grafisk design och spel. Jag saknade en blogg som behandlade ämnet, så jag tog saken i mina egna händer. Nu fungerar det som en personlig inspirationskälla, en känsla som jag hoppas många andra också upplever när de besöker min blogg.

Läs vidare →