Nutopia

Sonys PlayStation-app ute nu, typ


Det var ju ett antal frågetecken som flög omkring i slutet av förra året när det avslöjades att Sony planerade släppa en egen applikation för iPhone och Android-telefoner, Apple är ju för bövelen en konkurrent?! Nu är appen är, i version 1.0, och allting är egentligen föga upphetsande när korten läggs på bordet.
Med den officiella PlayStation-appen kan man hålla koll på sina vänner och se vad de spelar just nu, läsa på om de senaste spelen och nyheterna för PlayStation-konsolerna, läsa den officiella PlayStation-bloggen samt dela med sig av både nyheter och spel via Facebook och Twitter. Bland annat. Dock finns appen än så länge endast tillgänglig på App Store och Android Market i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien och Holland. Känns smått otroligt, och så himla typiskt Sony, att inte ens kunna trycka ut en simpel applikation till hela Europa, men vad vet egentligen jag om förfarandet?
Trevligt att de breddar sig, men undertecknad ser inte direkt nöjet med appen. Spelnyheter får man garanterat både snabbare och mer av på annat håll, men för dem med djupt engagemang i alla sina PlayStation Network-vänner kan detta kanske vara något. Men inte än då, Sverige får vänta på obestämd tid. Som vanligt.