Nutopia

Arkiv för
PlayStation

13 mars

PlayStation Now intar Sverige

Sonys tjänst för att strömma spel, PlayStation Now, har nu kommit till Sverige. För 149 kr i månaden, eller 999 kr om året, får man tillgång till över 600 spel som antingen kan streamas eller laddas ner.

Bland titlarna hittar vi For Honor, The Last of Us, God of War 3, och WWE 2K18. Inte dom senaste spelen direkt, men många gamla titlar om man missat att spela igenom dom. Det finns även en testperiod på 7 dagar då man kan testa tjänsten obegränsat för inga pengar alls.

Teknikveckan har tagit en titt och lagt upp en video om det som du kan se nedan:


14 oktober

20 år av Lara Croft

tombraiderps1För att fira 20 år med äventyrarikonen Lara Croft, så släpps Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration. En specialutgåva av Rise of the Tomb Raider som förutom nytt omslag även innehåller lite nytt material i spelet. Sony passar även på att ta oss på en resa bakåt i tiden med det här riktigt trevliga PlayStation 1-fodralet. Helt plötsligt vill man börja spela gammal skit igen, trots generisk design och ett spel som egentligen inte intresserar mig alls. För av någon skum anledning blir det helt enkelt extra kul och intressant när sådana här tilltag får rampljus.
Via Instagram.

24 maj

Sony i samarbete med molnbaserad speltjänst


Enligt sajten VG247, som presenterar det hela som ett rykte än så länge, kommer Sony den 4 juni på E3-mässan i Los Angeles att presentera ett samarbete med en molnbaserad speltjänst. Det finns inga detaljer att tillgå annat än att det rör sig om antingen Gaikai eller OnLive, något som skulle innebära att man framöver kommer kunna strömma spel till PlayStation-enheter.
Detta kan möjligen också kopplas samman till den hajp som vissa personer med insikt skapat på främst Twitter, där bland annat personal från de officiella PlayStation-bloggarna menat att det inte funnits någon bättre tid att skaffa PlayStation Plus, och det omedelbart.

By the way, if you don’t have a PS+ subscription, now is the time to get one. For real. Just get 3 months if you aren’t sure. Trust me.

Spännande!

12 april

Vad händer den 19 april?


Det kokar i grytan hos Sony, någonting är på gång. På den officiella PlayStation-sidan på Facebook har ovanstående bild lagts ut. Vad den gäller kan vi bara spekulera om, men att något nytt spel utannonseras känns väl troligt. I kommentarerna till bilden pratas det friskt om God of War 4, vad tror du? Om precis en vecka, torsdagen den 19 april, vet vi med säkerhet.

10 januari

Nya Xperia från Sony, bara Sony


Sony och Ericsson gick i slutet av förra året skilda vägar och därmed är Sony Ericsson-emblemen på kommande telefoner historia. Det visar bland annat nya Xperia Ion från numera bara Sony. Ion kommer laddad med Android 2.3 (uppgradering till 4.0 på gång) som upplevs på den 4.6 tum stora 720p-skärmen. En inbyggd kamera på 12 megapixlar finns och telefonen sägs gå från standby till helt redo på 1.5 sekunder.
Under skalet hittar vi en tvåkärning Snapdragon S3-processor på 1.5 GHz, en Adreno 220 GPU, 1 GB ram samt 16 GB lagringsutrymme (expanderbart med microSD). Uppe på detta är luren självfallet PlayStation-certifierad, vilket innebär att den gör sig extra väl som speltelefon. Xperia Ion släpps i USA någon gång andra kvartalet i år. En europeisk release lär knappast dröja alltför länge. Eller så vi hoppas i alla fall.
Via GSM Arena.

29 november

12 januari

Sonys PlayStation-app ute nu, typ


Det var ju ett antal frågetecken som flög omkring i slutet av förra året när det avslöjades att Sony planerade släppa en egen applikation för iPhone och Android-telefoner, Apple är ju för bövelen en konkurrent?! Nu är appen är, i version 1.0, och allting är egentligen föga upphetsande när korten läggs på bordet. Läs vidare →