Sony dissar Nintendo – igen

Share This Post

Likt fred på Jorden är vänskap mellan huvudkonkurrenter något som bara är att glömma, men till skillnad från fred på Jorden är pajkastning något vi faktiskt gillar. Så klart. Nu är Sonys Jack Tretton på Nintendo och hackar igen, och han börjar med Wii:

”[Nintendo] håller på att få slut på ånga när det kommer till att vara relevanta under 2011 och framåt. Jag menar, du måste skämta med mig. Varför skulle jag köpa ett spelsystem som inte har en inbyggd hårddisk?”

Hårda ord, men just Wii har haft en klart nedåtgående trend det senaste. Vi får väl se vad Nintendo hittar på under årets E3-mässa. Ny konsol kanske? Men Trettons korståg tar inte slut där, för nästa hackkyckling är Nintendo DS, som han kallar för ”Game Boy-upplevelsen”. Och det här är bra.

”Vår syn på ”Game Boy-upplevelsen” är att det är ett bra barnvaktsredskap, något små barn skulle sysselsätta sig med på flygplan, men ingen i 20-årsåldern skulle någonsin sitta på ett flygplan med en sådan. Han är för gammal för sådant.”

Ojoj, här kör han verkligen så att det ryker, och notera ordvalet ”han”.
Är Wii helt utdaterad? Är 20-åringar för gamla för ”Game Boy-upplevelsen”? Har Sony det folket hellre vill ha? Vilka maskiner har sålt bäst hittills? Jack Tretton är sannerligen stor i orden, så det är nog bäst för honom att Sony verkligen lyckas de kommande åren, annars serveras det hatt hos familjen Tretton framöver.

Related Posts

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...

Audacity för Windows

Om du är en fena på ljudredigering vet du...

Spelplattformen Steam

Steam är en spelplattform online som utvecklats av Valve...

7-Zip för Windows

7-Zip är ett av de mest populära komprimerings- och...