Nutopia

Arkiv för
Jack Tretton

20 juni

Jack Tretton kastar paj på Nintendo

Sonys talesman Jack Tretton är faktiskt lite skön när han ger uttryck för sina personliga tillika Sonys åsikter kring Nintendos nya konsol, Wii U, och vilket möjligt hot den är mot PlayStation.

”Jag såg ingenting i Nintendos utannonserande som sa ’Oj, vi måste börja rulla ut en ny PlayStation ganska så snart!'”

Första dissen, men något subtil och oskyldig ändå. Nästa är desto mer välriktad och slår en bit under bältet. Ni vet, där det gör ont. Läs vidare →

12 april

Sony dissar Nintendo – igen

Likt fred på Jorden är vänskap mellan huvudkonkurrenter något som bara är att glömma, men till skillnad från fred på Jorden är pajkastning något vi faktiskt gillar. Så klart. Nu är Sonys Jack Tretton på Nintendo och hackar igen, och han börjar med Wii:

”[Nintendo] håller på att få slut på ånga när det kommer till att vara relevanta under 2011 och framåt. Jag menar, du måste skämta med mig. Varför skulle jag köpa ett spelsystem som inte har en inbyggd hårddisk?”

Hårda ord, men just Wii har haft en klart nedåtgående trend det senaste. Vi får väl se vad Nintendo hittar på under årets E3-mässa. Ny konsol kanske? Men Trettons korståg tar inte slut där, för nästa hackkyckling är Nintendo DS, som han kallar för ”Game Boy-upplevelsen”. Och det här är bra. Läs vidare →