Så bra är klassikern Prince of Persia till iPhone och iPad

Share This Post

Prince of Persia RetroPrislappen, sju spänn, fick mig att haja till, för på många sätt tycker jag att de klassiska spelutgivarna har missat möjligheten med AppStore. De tar gärna bra betalt för spel som inte sällan har passerat sitt bäst före datum, eller helt enkelt är en enkel kopia av originalet till något mer fullvuxet spelformat. Självfallet spelar man på dels spelets namn, och dels på nostalgiska spelares köpvilja.
Prince of Persia Retro var en trevlig överraskning på det viset. Prislappen är som sagt minst sagt sansad och genomförandet bra, universell app för både iPhone och iPad dessutom, med enda egentliga skillnad att den senare har större utrymme. Spelkontrollen var jobbig nog i originalet men lösningen man tagit fram är minst lika bra, vad det nu säger. Bäst till iPad förstås, där är fingrarna inte ivägen så mycket, men godkänt till iPhone med.
I alla fall, till vänster har du en pil som pekar åt vänster respektive höger, medan högersidan är begåvad med upp och ner-pilar. Vill du gå istället för att springa så håller du ett finger på skärmen någonstans, det är din ”actionknapp” – enkelt och ytterst välfungerande.
Så håller Prince of Persia idag? Ja, det tycker jag. Spelet är simpelt men smart på så många vis och jag spelar hellre det här än The Forgotten Sands, även om det känns rätt okej det med. Visst, lite nostalgiska minne påverkar, men det här är bra än idag.
Men! Ett litet minus (eller plus) i kanten för att du kan välja vilken bana som helst från början. Det förtar lite tycker jag, i synnerhet med tanke på att det här är ett spel som ska klaras på en timme!
Betyg: 4 av 5

TDH testade version 1.0.0 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...