Så bra är klassikern Prince of Persia till iPhone och iPad

Share This Post

Prince of Persia RetroPrislappen, sju spänn, fick mig att haja till, för på många sätt tycker jag att de klassiska spelutgivarna har missat möjligheten med AppStore. De tar gärna bra betalt för spel som inte sällan har passerat sitt bäst före datum, eller helt enkelt är en enkel kopia av originalet till något mer fullvuxet spelformat. Självfallet spelar man på dels spelets namn, och dels på nostalgiska spelares köpvilja.
Prince of Persia Retro var en trevlig överraskning på det viset. Prislappen är som sagt minst sagt sansad och genomförandet bra, universell app för både iPhone och iPad dessutom, med enda egentliga skillnad att den senare har större utrymme. Spelkontrollen var jobbig nog i originalet men lösningen man tagit fram är minst lika bra, vad det nu säger. Bäst till iPad förstås, där är fingrarna inte ivägen så mycket, men godkänt till iPhone med.
I alla fall, till vänster har du en pil som pekar åt vänster respektive höger, medan högersidan är begåvad med upp och ner-pilar. Vill du gå istället för att springa så håller du ett finger på skärmen någonstans, det är din ”actionknapp” – enkelt och ytterst välfungerande.
Så håller Prince of Persia idag? Ja, det tycker jag. Spelet är simpelt men smart på så många vis och jag spelar hellre det här än The Forgotten Sands, även om det känns rätt okej det med. Visst, lite nostalgiska minne påverkar, men det här är bra än idag.
Men! Ett litet minus (eller plus) i kanten för att du kan välja vilken bana som helst från början. Det förtar lite tycker jag, i synnerhet med tanke på att det här är ett spel som ska klaras på en timme!
Betyg: 4 av 5

TDH testade version 1.0.0 • Köp från AppStore

Related Posts

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...