Ridge Racer 3D – Dåtid, Dåligt, Döda speakern

Share This Post


Vem känner inte till Ridge Racer idag? Denna karaktäristiska racingserie som tog världen med storm under mitten av 90-talet för att sedan sjunka som en sten och mest glida ut på marknaden från och till som en fisljummen parentes. Det verkar numera vara ett givet recept att vid varje nytt konsolsläpp även lansera ett nytt Ridge Racer-spel, och fallet Nintendo 3DS är inget undantag. Nu spelar vi Ridge Racer – igen – och det i 3D.
Trodde jag, i alla fall. Tyvärr är Ridge Racer 3D till Nintendo 3DS inget annat än en överprisad resa bakåt i tiden. Det ser precis lika illa ut nu som då (som vi anser att det gör idag alltså, glasklart?), banorna från de allra första spelen återanvänds, speakerrösten är så extremt jobbig och upprepande att jag tänker fula ord i mitt huvud och 3D-effekten är fullständigt värdelös.
Jag har ingen lust att skriva mer om detta egentligen, det får nästan räcka så. Men visst, ska man vara ärlig så är detta ett helt okej Ridge Racer-spel utan 3D om man är ett stort fan av serien. Det går trots allt förhållandevis bra att styra med den analoga spaken och mestadels flyter det på. Hör på den, “mestadels”! Borde inte ett så här fult spel ha noll problem med att rinna som vatten på en så här ny konsol? Tydligen inte. Det händer att det hackar, även om det är sällan.
Turneringar, snabblopp, versus, time attack och allt det där, vi kan det nu. Men ett spel får helt enkelt inte vara så här fult och kosta så här mycket idag. Det finns spel till iPhone som endast kostar en bråkdel av vad detta fullprisspel gör, och då är de även bra mycket snyggare och bjuder på nästan lika mycket innehåll.

Jag hade kunnat förlåta det mesta om 3D:n hade fungerat tillfredställande. Nu gör den absolut inte det. Allt som händer när man aktiverar effekten är att hela bilden ser ut att flytta sig in i skärmen. Jag uppfattar knappt olika djup på något av det som händer. inte ens flygande helikoptrar eller konfetti som ramlar ned över banan och in i kameran fungerar. Dessutom flimrar det för mycket och alltig blir extra kluddigt.
Vad hände med Nintendos så kallade “Seal of Quality”?
Gör dig själv en tjänst och undvik det här om du verkligen inte måste ha mer Ridge Racer. Du kommer inte att få det där coola och snabba racingspelet med häftiga 3D-effekter. I alla fall inte än!

Related Posts

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...

Lär dig hur du spelar in Spotify gratis

Är du är en flitig användare av Spotify och...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Amazon Prime

Amazon Prime Video är en av de mest populära...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Netflix

Netflix erbjuder massor av nya filmer, serier och dokumentärer...