Det här är iPad 2

Share This Post


Det blev en iPad 2 igår, och glädjande nog var det ingen mindre än Steve Jobs (alive and well) som huserade på scenen. Ingen one more thing dessvärre, men väl en iPad 2-explosion som heter duga.
Så vad är iPad 2 då? Jo…

  • Tunnare, rejält mycket tunnare faktiskt. iPad 2 är rentav tunnare än iPhone 4 vilket är så galet att det är svårt att föreställa sig. Som jämförelse: Android-plattorna har problem att matcha originalpaddan i formfaktor, det här måste vara rejält omskakande för konkurrenterna. 33% tunnare säger Apples PR-maskineri, vilket betyder 8,8 mm.
  • Lättare. 15% lättare än originalpaddan. Det är 601 gram för wifi-modellen och 613 gram för 3G.
  • Snabbare. Nya A5-processorn har dubbla kärnor och är på 1 GHz. Som jämförelse har originalpaddan en A4-processor på 1 GHz. Betyder det att iPad 2 är dubbelt så snabb? Knappast, men den bör helt klart gå fortare. Apple påstår att det betyder upp till nio gånger så snabb på grafiska saker, såsom spel. Också ytterst tveksamt.
  • Tio timmars batteritid. Som föregångaren alltså, fast med ett mycket mindre batteri.
  • Gyroskop, precis som i iPhone 4. Det här jublar säkerligen många spelutvecklare över.
  • Dubbla kameror. Återigen, precis som iPhone 4 får iPad 2 kamera på både fram- och baksidan. Framsidan har en VGA-kamera, vilket duger för videosamtal och FaceTime, medan baksidan kan filma i 720p.
  • Samma pris. Just det, iPad 2 ligger på samma pris som iPad gör idag. I USA har man satt ned priset på originalpaddan, något man troligtvis kommer göra här med, så gå inte och köp en iPad just nu…
  • Även i vitt. Japp, iPad 2 släpps i både svart och vit modell (till samma pris). Är det inte lite galet att den vita iPad 2 når marknaden före vita iPhone 4?

I övrigt är iPad 2 ganska snarlik den första iPad-modellen, med blåtand, samma skärm, och så vidare. Den kommer dessutom i samma modelluppsättning, det vill säga i storlekarna 16, 32 och 64 GB, i wifi-modell såväl som wifi-modell med 3G. Och ja, i USA kan man även köpa den med Verizon, men det skiter vi blankt i här, inte sant?
Det finns dock några frågor:

  • Internminnet? Hur mycket internminne har iPad 2? Föregångaren har 256 MB, och eftersom Apple inte sade något om det så får vi nog räkna med detsamma. Synd, mer RAM betyder mer gröt.
  • Tillgänglighet? iPad 2 släpps den 25 mars i Sverige, men blir det en bristvara? Inget är sagt om detta, och i skrivande stund kan man inte beställa på Apple Store, som väntat.


Ska du köpa en iPad 2?

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...