Rage HD – id Software stryker iPhone medhårs

Share This Post


Jag vet inte hur många gånger spel från id Software har förgyllt min tillvaro. Det känns som att de har svårt att misslyckas. Spel som Doom med efterföljare och hela Quake-serien har varit fantastiska och gett mitt liv en ny mening, om man ska hårddra. Men jag gillar att hårddra, så jag hårddrar. Hårt.
Rage HD till iPhone är rent ut sagt jäkligt imponerande. Det kommer i två olika versioner, varav den som är anpassad för iPhone 4, HD-versionen, är den jag satt tänderna i. Det har ganska länge snackats om id Softwares kommande Rage till konsol och PC, men inte fullt lika länge var en iPhone-version aktuell, och nu är den här.
Till skillnad från PC-versionen där man härjar helt fritt går iPhone-spelet på räls. Tråkigt? Inte ett dugg. Nog hade det suttit fint med ett liknande uppläg även till telefonen, men tekniska begränsningar gjorde sitt. Denna rälsskjutare är dock heligt grym. Vi forslas genom trasiga byggnader i en galen TV-show där det gäller att ta sig från start till mål och överleva alla mutantangrepp, och de är lika många som konstanta. Jag köttar med pistol, jag köttar med automatkarbin och jag köttar givetvis med hagelgevär.
Vi kan dock styra lite grann. Genom att tilta iPhonen kan vi sikta runt, det går även att byta ut kontrollen så att vi ser oss omkring genom att svepa med tummen över skärmen. Båda alternativen fungerar ypperligt. Dock finns det bonussaker utplacerade som mer ammo, hälsa och pengar. Dessa är lite svåra att få tag på då kameran sveper så fort av sig själv ibland. Överallt finns även små måltavlor upphängda som man kan skjuta sönder för mer poäng. Om man hinner, för jävlar vad aggressiva mutanterna är.
Fyra svårighetsgrader höjer omspelningsvärdet, men spelet i sin helhet är snabbt över. Endast tre kortare banor som man gör igenom på en knapp halvtimme vilket faktiskt förhindrar att spelet får fullpott. Men ändå, detta spelar man ju om och om igen, så kul är det.
Köp Rage HD, eller bara Rage, och kötta järnet. Jag gjorde det, och jag är glad nu.
Betyg: 4 av 5

Rickard testade version 1.0 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...