Fallout: New Vegas – någon timme senare

Share This Post


Fallout: New Vegas är här, har varit här ett tag och kommer att fortsätta vara här. Hade jag inte haft så jäkla mycket annat att göra för tillfället hade jag hunnit spela mer. Nu är jag inte mer än någon timme in eller så. Och det är som vanligt. Precis som vanligt.
Om vi jämför med Fallout 3, vilket är oundvikligt då spelen bortsett från handlingen är identiska (hittills), så börjar jag i alla fall inte som bebis. Istället blir jag som kurir skjuten i huvudet och återuppstår med hjälp av några vänliga själar ute på vischan. Jag läser inga barnböcker för att skaffa mig grundläggande erfarenheter, jag går istället, endast iklädd y-front om jag inte minns fel, fram till en maskin och väljer lite egenskaper där. Sedan får jag lite utrustning och så börjar det.
Slår upp dörren från den temporära sjukstugan och ser ett landskap som stark påminner om de inledande områdena i Fallout 3. Rostiga ruckel och bisarra djur och insekter lite varstans. Springer in till en bar och träffar en välutrustad kvinna som vill lära mig de mest nödvändiga färdigheterna som att skjuta muterade ödlor någon kilometer bort. Men först måste jag träna på flaskor. Skjuter mitt på men missar, hukar mig och skjuter mitt på, träffar. Alltså, springer man runt och ser skitnödig ut så träffar man bättre.

Jag får sedan testa på att slänga ihop lite hemkört, men först måste jag så klart hämta de ingredienser som krävs. Springer i en halv evighet, rycker upp lite plantor och återvänder till damen. Får av en förbipasserande veta att de gillar mig. Jaha? Jag får också veta att det är obligatoriskt att prata med barägarinnan i de centrala delarna av… öh, den rostiga campingen eller vad man kan kalla det. Går dit, ser henne bli hotad av ett skumrask som jag sedan kan erbjuda mig ha ihjäl. Det var dock inte hennes sätt att ta hand om saker, så jag visar lite medkänsla istället och erbjuder mig att fixa hennes trasiga radio som skurken hade sönder. Hårda bud.
Ungefär där är jag nu. Kommit i princip ingenstans över huvud taget. Hur ska jag egentligen kunna säga att detta är bättre eller sämre än Fallout 3? Det går så klart inte av den lilla speltiden jag hittills fått, men en sak är klar. Det är jävligt likt.
Jag fortsätter någon annan gång!

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...