Puzzle Quest 2 – mer bra än kul

Share This Post


Puzzle Quest är ett spel jag minns med glädje, likaså det än bättre Puzzle Quest: Galactrix. Nu ger jag mig i kast med den regelrätta uppföljaren till det förra, Puzzle Quest 2.
Det är inte mycket som skiljer själva grundkoncepten åt. Du slåss fortfarande genom att pussla ihjäl dina fiender med både fysiska och magiska attacker, men denna gång rör sig din karaktär genom städer och landskap i ett isometriskt perspektiv i jakt på uppdrag och sidoäventyr. Allt är inzoomat till detaljnivå och man kan gå fram och tillbaka mellan olika karaktärer och föra dialoger. Dock är det begränsat så att man själv inte styr karaktären direkt, utan endast sätter dess riktning för automatisk transport.
Rent generellt känns dock del 2 klart mer putsad tack var detaljdjupet. Det är flashigare och överlag mer tilltalande än första spelet, men mekaniken är mer eller mindre densamma både på gott och ont. Det är väl beprövat och fungerar bra, många älskar det, och jag likaså. Men överdrivet kul har jag inte längre. Det svårt att hålla igång spelet under längre sessioner, och jag tröttnar oftast efter ett par strider som många gånger ser väldigt lika ut. Inte till den grad att jag ger upp helt, men det tar ett tag innan jag återvänder.

Det är hur som helst värt att testa för intresserade nybörjare eller fans av konceptet, för det är trots allt rapp pusselaction med en speldesign som alltid går rakt på sak.
Betyg: 3 av 5

Related Posts

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...

Audacity för Windows

Om du är en fena på ljudredigering vet du...

Spelplattformen Steam

Steam är en spelplattform online som utvecklats av Valve...

7-Zip för Windows

7-Zip är ett av de mest populära komprimerings- och...