No More Heroes 2 – porrigt, våldsamt och jäkligt kul

Share This Post


Ibland kommer det spel som överraskar totalt. Man hade inte förväntat sig något särskilt, ingen hajp, och kanske lite fördomar om formatet. Men No More Heroes 2 till Wii är bland det bästa, eller ska jag säga roligaste, jag spelat på senare tid. Och varför då? Jo, det är våldsamt, porrigt och fullständigt over the top på en och samma gång, med inslag av världshistoriens kanske charmigaste minispel.
Som Travis Touchdown, en ung man i sina bästa år med oklanderlig stil, gäller det att kötta sig fram till platsen som staden Santa Destroys bästa lönnmördare, och det gör man alltså genom att ta livet av allt och alla som står i vägen – särskilt de andra mördarna som är högre rankade. Signifikativt för No More Heroes 2 är Travis lasersvärd, eller beam katana som det heter. Detta nyttjas självklart av wiimoten genom att slunga den som om man högg med ett svärd, men det går också lika bra att använda knapparna för slagkombinationer. Och striderna fungerar. De kan bli en smula repetitiva, och kameran ställer till det lite för ofta, men det är sällan särskilt långa sessioner av hackande. Spelet har en perfekt blandning av story och action. En förvisso något tunn story, men likväl lagom skön och humorfylld.
Spelets galna design hjälper mycket. Många små detaljer är starkt influerade av 8-bitseran, och så även alla valfria minispel som kommer i varierande former vid sidan om. De flesta är inte bara riktigt underhållande, utan stoltserar även med grym, klassisk musik. Skitbra om så bara för det. Men de är simpla, absolut.

Jag kan se att en del människor kommer att ha problem med No More Heroes 2. Det är inte för alla, ganska långt ifrån. Men för er som klarar av de sexuella anspelningarna om vartannat och det grova språket kan detta vara ett riktigt guldkorn. Små kontrollproblem och en bakfull kamera till trots, jag är sjukt road.
Betyg: 4 av 5

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...