PS Vita kommer inte till Europa i år

Share This Post


Det var från början väldigt tveksamt om när egentligen PSP-uppföljaren, PS Vita, skulle släppas världen över sedan den presenterades mer detaljerat på årets E3-mässa i juni. Nu har dock Sony-bossen Kaz Hirai tagit bladet från tungan, utan att för den sakens skull vara så väldigt exakt nu heller. Men en sak är klar, PS Vita kommer inte till Europa innan 2011 är över.
Det nya budet är nu att USA och Europa får vänta tills ”tidigt” 2012 innan maskinen landar på butikshyllorna, medan Japan däremot fortfarande ligger för en 2011-release, närmare bestämt ”i slutet av året”.
Anledningen till den extra fördröjningen sägs vara att Sony vill kunna erbjuda en solid samling spel samtidigt som maskinen lanseras, och medan det i sig låter vettigt kan man ju undra varför detsamma inte gäller Japan? Eller är det så att de får en rad Japan-exklusiva spel redan från dag 1? Knappast omöjligt.
Det har dessutom ryktats om att Sony skulle ha sett över priset på maskinen nu när Nintendo sänkt priset på 3DS, men detta är något som Hirai å det bestämdaste förnekar men hänvisning till att de inte har något med Nintendos drag att göra. Dessutom anser Hirai PS Vita vara väldigt prisvärd som den här, vilket vi kan hålla med om.
PlayStation Vita väntas alltså först nästa år för den västerländska marknaden och då kommer den att säljas till ett rekommenderat pris av $249 för wifi-versionen och $299 för 3G-versionen. Hur detta sedan översätts till svenska kronor återstår att se.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...