iPhonepyssel – vinnare vecka 32

Share This Post


iPhonepyssel drivs av två personer, Mattias och Marcus. Men det betyder inte att vi är ensamma om att driva runt sidan. Vi har en del frivilliga skribenter och dessa personer levererar material till sidan, tillsammans försöker vi hålla våra läsare uppdaterade om vad som händer kring iPhone, iPod touch och iPad. Vi skriver om allt kring Apple och deras så kallade ienheter, vilka då är iPhone, iPod touch och iPad. Det händer också att vi skriver om Apple rent generellt, men oftast är det kopplat till deras ienheter. Vi skriver om både nyheter, guider och tips om applikationer, utöver detta skriver vi en del om jailbreak och hur detta fungerar. Att jailbreaka iPhone, iPod touch och iPad öppnar upp möjligheten att modifiera systemet, vilket gör att användaren kan göra enheten mer personlig. Vi rekommenderar dig som vill läsa mer om jailbreak att ta en titt på just iPhonepyssel, vi svarar på det mesta då det kommer till jailbreak.
När började projektet iPhonepyssel.se, och varifrån kom idén att göra en blogg om iPhone och Apple-produkter?

Allt började hösten 2009 då jag (Mattias) fick min första iPhone, som då var en helt ny iPhone 3Gs. Efter ett par månader med denna underbara lilla leksak fick jag en idé, denna idé var att det kanske fanns andra som uppskattade tips kring just iPhone. Av detta startade jag iPhonepyssel.se, det tog inte lång tid innan Marcus klev på ”pysselbåten”. Marcus hade då sedan länge varit ett stort fan av Apple och deras produkter, men för mig var det faktiskt min första Apple-produkt. Efter det har sidan vuxit och det gör den hela tiden, vilket både jag och Marcus ser väldigt positivt på. Det är roligt att se att det finns ett sådant stort intresse för Apple och deras ienheter.

Vad hade ni för mål med bloggen och hur tycker ni att allting utvecklats sedan dess?

Målet med sidan har sedan början varit att informera om Apple och deras ienheter, detta mål har inte förändrats något nämnvärt sedan starten. Men något vi lagt märke till sedan starten är att det finns väldigt mycket att tänka på när man driver en hemsida/blogg, allt ifrån att skriva till att underhålla sidans grund. Vi är väldigt glada över att sidan utvecklats som den gjort, vi kan se en väldigt stor ökning då det kommer till besökare till sidan. Inte nog att det kommer fler och fler besökare varje dag där det ser ut som om en del av dessa faktiskt stannar kvar på sidan, det är detta som gör att det är roligt att driva iPhonepyssel. Därför vill vi passa på att tacka alla de som besöker oss, utan er hade inte iPhonepyssel varit det den är idag.

Hur ser planerna ut för framtiden, är det nya mål som hägrar vid horisonten eller tar ni dag för dag och ser vart det leder?

Visst tar vi dag för dag, men det är samtidigt ingen hemlighet att vi vill att iPhonepyssel blir mer än vad den redan är idag. Men något vi har lärt oss är att man faktiskt får ta dag för dag och se vad som händer, men visst har vi en del idéer. Några av dessa är att vi inom kort kommer uppdatera hela sidans utseende, något vi arbetet med ett bra tag nu. Ett nytt utseende som både är trevligt och smidigt, men när denna uppdatering kommer att genomföras är tyvärr oklart. Därefter skulle det vara kul om iPhonepyssel fick en plats på App Store, men det får vi ta vid ett senare tillfälle.

Bästa respektive sämsta produkten Apple tryckt ur sig, enligt er på iPhonepyssel?

Både jag och Marcus tycker nog precis som många andra att Apples bästa produkt är iPhonen, Marcus tycker att Apples server inte varit den bästa produkt de levererat. Själv kan jag nog inte svara på vilken av deras produkter som ”sämst”, jag tror att det finns ett användningsområde för alla Apples produkter och att detta i sin tur styr hur användaren uppfattar produkten.

Och så måste vi ju förstås fråga, varför ska man välja iPhone och iOS framför dagens konkurrenter som Android och Windows Phone 7?

När det kommer till att välja mellan iOS, Android och Windows Phone 7 kan det uppfattas som en djungel, iOS och Android är de största på marknaden just nu. Windows Phone 7 kommer snart att även den bli stor, men just nu finns det inte många telefoner i Sverige som använder detta operativsystem. Själv rekommenderar jag iPhone och iOS på grund av att jag är säker på vad detta är för produkt, dessutom har App Store betydligt fler applikationer än vad Android har. Om man är intresserad av applikationer ska man definitivt överväga en iPhone.
Android är helt klart ett bra operativsystem och många säger att man kan modifiera enheterna mer med just Android, medan Apple står mycket för stabilitet. En del påstår att iOS är väldens bästa operativsystem då man har genomfört ett jailbreak, jag kan hålla med om detta. Men jag tror själv att det handlar om vilket operativsystem som är störst, lite kopplat till popularitet. Apple var först med de så kallade smartphones, att vara först är alltid bra.

Äger du en iPhone eller någon annan iDevice från Apple? Då borde du besöka iPhonepyssel.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...